Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 1. januar 2009 kl 19.30 Terjes sesongkort: Britisk Columbia

Dramatisk landskap

Terje Håkonsen besøker Britisk Colombia i kveldens program (Foto: Frode Sandbech)
Terje Håkonsen besøker Britisk Colombia i kveldens program (Foto: Frode Sandbech)
Britisk Colombia i Canada er ingen lekeplass. Området er et av de mest farlige og utfordrene stedene en snøbrettkjører kan besøke. Hit drar Terje Håkonsen med venner i kveldens episode.

Fjellene i Britisk Colombia tiltrekker seg de aller beste kjørerne. Terje tar med seg kameratene Nicolas Müller og Travis Rice for å utforske det dramatiske landskapet. Vi får se hvordan de jobber sammen for å utfordre det ekstreme terrenget og hvordan de inspirerer hverandre til å videreutvikle sporten sin.

Vennskap, utfordringer, oppturer og nedturer – denne episoden drar deg med inn i deres verden.

Om serien
I denne dokumentarserien blir vi med når Terje Håkonsen og vennene hans besøker noen av de beste fjellene i verden, deltar i konkurranser og lever livet som profesjonelle snøbrettkjørere.

I seks episoder følger vi Terje og de talentfulle snøbrettkjørerne Nicolas Müller, Shaun White, Mads Jonsson og Kevin Pearce. Vi får et lite innblikk i hverdagen deres og en sjanse til å oppleve dramatikken, høre historiene fra innsiden og få med seg alle de viktige hendelsene fra fjorårets sesong.

Sentrale personer
Terje Håkonsen - Norges mest kjente snøbrettkjører og en stor inspirasjon for snøbrettkjørere verden over. Håkonsen dominerte fristilkjøring i 1990-årene, og vant verdensmesterskapet i halfpipe tre ganger på rad, i 1993, 1995 og 1997. Han har også vunnet fem europamesterskap i halfpipe og det åpne amerikanske mesterskapet i halfpipe tre ganger.

Shaun Roger White – kommer fra San Diego i California og blir ansett som dagens beste konkurransekjører. Han har blant annet vunnet åtte x-games medaljer og gull i halfpipe under OL 2006 i Torino.

Kevin Pearce – ung og lovende kjører fra North Lake Tahoe i California. Vant fjorårets Arctic Challenge.

Nicolas Müller – kommer fra Zürich. Har kjørt profesjonelt siden 2000. Kom på tredje plass i Snowboarder Magazines kåring av de beste kjørerne for sesongen 2006/2007.

Mads Johnson – profesjonell snøbrettkjører fra Oslo. Kjent for sine vågale og rekordhøye hopp.

Programmet er sendt tidligere.

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: Friday Productions (2007)
Med: Terje Håkonsen, Nicolas Müller, Shaun White, Mads Jonsson, Kevin Pearce.
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no