Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 31. mars 2009 kl 19.30 Tvangstanker

Aldri mer tvunget av tanker?

Tvangstanker (5): Hvordan går det med tvangstankene? Deltakere i den danske serien
Tvangstanker (5): Hvordan går det med tvangstankene? Deltakere i den danske serien "Tvangstanker" er (bak f.v.) Frank, Anne, Thommas, Camilla og (foran i midten) klinikkleder og sjefpsykolog Nicole Rosenberg. (Foto: DR)
I siste del av den danske dokumentarserien "Tvangstanker" blir behandlingen de fire klientene har fått satt på prøve.

Gjennom fire uker har vi kunnet følge Anne, Thommas, Camilla og Frank. De gikk alle i terapi for å bli kvitt sine tvangstanker. Frank har et brennende ønske om redde parforholdet og familielivet. De litt yngre deltakerne Camilla, Thommas og Anne håper å kunne leve et liv som ungdommer flest – med fester, kjærester og en sosial tilværelse som fungerer.

Tilbake til hverdagen
Har de fire sluppet fri fra tankenes tvang? Noen av Danmarks mest erfarne behandlere har gjort hva de kan for å fri dem fra symptomene i løpet av en måned.

Nå skal behandlingen opp til prøve. Alle fire vender tilbake til hverdagslivet. Og spørsmålet er: Kan de leve et liv uten tvangstanker og tvangshandlinger?

Mer om serien
OCD (Obsessive Compulsive Disorder) er en tilstand som består av tvangshandlinger og -tanker. Den rammer 2 – 3 prosent av befolkningen, noen helt lett, mens andre kan bli helt invalidisert. I serien fra Danmarks Radio møter vi fire dansker som nesten fikk sine liv ødelagt av denne lidelsen.

Vi følger dem gjennom en hard kur hos dyktige danske spesialister. I løpet av bare fire uker blir de forsøkt kurert. Prosessen er både hard og krevende.

Programmet er sendt tidligere.

Dansk dokumentarserie i fem deler (2007)
Originaltittel: Tvunget af tanker x 5
Produsert av: DR/ Nordvisjonsutveksling
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no