Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. mars 2003 kl 23.30 Nattkino: Nattkino: Under sola

To menn og en kvinne

Helena Bergström har rollen som Anna i Colin Nutleys film
Helena Bergström har rollen som Anna i Colin Nutleys film "Under sola". (Foto: AB Svensk Filmindustri)
Året er 1956, og Olof på 39 år bor alene på familiegården etter at hans mor døde. Han kan verken lese eller skrive og må stole på andres velvilje. Olof er avhengig av sin yngre og mer belevne kamerat Erik, men nå ønsker ungkaren seg en kvinne å støtte seg til.

Olof (Rolf Lassgård), som ikke har særlig erfaring med kvinner, rykker inn en annonse i lokalavisen som lyder slik: ”Ensom bonde, 39 år, med egen bil, søker ung kvinnelig hushjelp. Foto ønskes.”

Ellen (Helena Bergström), en 34 år gammel middelklassejente fra byen, svarer på annonsen. Ikke lenge etter ankommer hun gården og tar raskt kommandoen i huset. Etter hvert som sommeren går, er Olof helt fortapt i henne.

Erik (Johan Widerberg), som har reist til sjøs, og som skryter av alle kvinnene han har hatt, er også betatt av Ellen. Men til tross for sine iherdige forsøk på å vinne hennes hjerte, blir han avvist gang på gang.

Selvsagt byr det på problemer at to kamerater er ute etter den samme kvinnen. Anna har også en fortid som gradvis kommer for dagen.

Svensk films suksessregissør
”Under solen” er regissert av Colin Nutley. Han står bak en rekke seermagneter de siste årene, som ”Black Jack”, ”Änglagård”, ”Änglagård – andre sommeren”, ”Siste dansen” og ”Sånn er livet”. I alle disse produksjonene har han brukt Helena Bergström i sentrale roller.

I denne filmen spiller Bergström mot Johan Widerberg som vi husker fra ”Å leve det er å elske”, og Rolf Lassgård som også var med i ”Sånn er livet”.

Svensk spillefilm fra 1998
Originaltittel: Under solen
Regi: Colin Nutley
I rollene: Helena Bergström, Johan Widerberg, Rolf Lassgård,
Pressekontakt: Hilde Ljøen. Tlf. 23 04 72 36, hilde.ljoen@nrk.no