Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. november 2011 kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land

En annerledes roadmovie


Programleder Hans Olav Brenner leter etter mennesker og fenomener som har vært med på å forandre den norske kulturen i de siste 45 år. Med sin Volvo Amazon fra 1966 tar han oss med på et roadmovie-eventyr i det dypeste av Norge.

På sin vei gjennom Norge blir det alt fra kokkeshow med Ingrid Espelid Hovig til lukeparkering med Kåre Willoch. Vi skal også se på bygde-Norges fremtid, kunsten ingen ville ha, og hvordan man tar en eksamen i gudstjeneste.

Dugnad
Kveldens tema er gjengrodde kulturlandskap, og første stopp er Rauland. Her trommer Brenner sammen en dugnad. Kan den gamle samlingsplassen ryddes i løpet av tre timer? Og hvilken utsikt kommer til syne bak det gjengrodde skogholtet?

I dette programmet får du dessuten høre om hvorfor Bjørn Dæhlie ikke fikk lov til å ha geit i hagen, og om hvorfor utenlandske storfilmer høyst sannsynlig ikke vil bli spilt inn i Norge.

Om Hans Olav Brenner
Hans Olav Brenner (32) er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store Studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i seks deler
Egenproduksjon NRK (2011)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Chris Foss
Pressekontakt: Silje Marie Lien, , tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900