Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 13. juli 2002 kl 20.15 Cosi fan tutte - del I

Cecilia Bartoli i Mozart-opera

Cecilia Bartoli som Fiordigli i Mozarts
Cecilia Bartoli som Fiordigli i Mozarts "Cosi fan tutte" fra operahuset i Zürich, t.h. Carlos Chausson som Don Alfonso. (Foto: Catherine Ashmore)
Mezzosopranen Cecilia Bartoli, fast gjestesolist ved operaen i Zürich, sang nylig partiet som Fiordiligi i Mozarts komiske opera ”Cosi fan tutte”. I en jordnær tolkning gir hun stemme og kropp til den smektende, mørke italienske skjønnheten Fiordiligi, som står i perfekt kontrast til den lyse og uberegnelige Dorabella.

Rollen som Dorabella tolkes av Liliana Nikiteanu. I denne oppsetningen fra operahuset i Zürich forener operaregissøren Jürgen Flimm og dirigenten Nikolaus Harnoncourt krefter med et stjernespekket solistensemble.

I motsetning til Mozarts handlingsmettede opera ”Figaros bryllup” eller den høydramatiske ”Don Giovanni” er ”Cosi fan tutte” tilbakelent, underholdende og full av den fineste musikk Mozart har skrevet. Det er også den av hans operaer som har størst relevans i vår egen samtid, fylt som den er av en moderne, ironisk selvbevissthet, noe regissøren Jürgen Flimm har visst å legge vekt på i oppsetningen som vises på ”Hovedscenen”.

Selv om den bare består av to akter, er ”Cosi fan tutte” en av Mozarts lengste operaer. Andre akt sendes i ”Hovedscenen” neste lørdag.

Innkjøpt program fra RM Ass./NHK/SF DRS/3sat/Arthaus Musik
Regi: Brian Large
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57