Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. juni 2012 kl 01.10 Miss Marples siste sak

Et hus til besvær


Gwenda Halliday skal pusse opp sitt nye hus. Det viser seg at tapetet hun velger og døråpningen hun vil lage, har vært i huset tidligere. Så begynner hun å drømme om drapet på en kvinne.

Gwenda Halliday er forlovet med multimillionæren Charles Vanstone, og ankommer England for første gang. Hugh Hornbeam blir bedt om å hjelpe henne i jakten på et passende sted å bo for henne og hennes fremtidige ektemann. På en merkelig måte blir hun dratt mot Dillmouth og et spesielt hus, Hillside, og kjøper det på impuls. Men da hun starter å pusse opp huset, begynner de merkelige tingene å skje.

Hennes forlover ønsker å finne noen som kan løse gåten, og Gwenda og Hornbeam møter Miss Marple på teateroppsetning. I løpet av forestillingen får Gwenda et nytt flashback fra mordet i huset, og under samtalen med Miss Marple kommer hun på at navnet på kvinnen var Helen.


Britisk krim (2006)
Originaltittel: "Miss Marple: sleeping murder"
Med: Geraldine McEwan (Miss Marple), Russ Abbot (Inspektør Primer), Sophia Miles (Gwenda Hornbean), Julian Wadham (Kevin Haliday), Aidan Mc Ardle (Hugh Hombeam), Phil Davis (Dr. Kennedy), Anna-Louise Polwman (Helen Marsden) Una Stobbs (Mrs. Pagett) og Peter Serafinowicz (Walter Fane) m.fl.
Regi: Peter Medak
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no