Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. september 2001 kl 20.55 Nytt på nytt

Underholdning for nyhetselskere

Anne-Kat. Hærland, Jon Almaas og Knut Nærum fortsetter med laid-back underholdning i Nytt på nytt (NRK-foto: Ole Kaland)
Anne-Kat. Hærland, Jon Almaas og Knut Nærum fortsetter med laid-back underholdning i Nytt på nytt (NRK-foto: Ole Kaland)
Anne-Kat. Hærland, Jon Almaas og Knut Nærum går inn i sin femte sesong med Nytt på nytt. Hver uke inviterer programlederne to gjester som bidrar med å kaste et skjevt blikk på nyhetene fra uka som gikk. Alt fra det viktigste til det mest uinteressante får gjennomgå – med høy humorfaktor.

Jon Almaas presenterer de utvalgte nyheter i stikkordsform, og gjestene skal sammen med hver sin partner - Knut eller Anne-Kat. - gjette hvilke nyheter det dreier seg om.

Litt slemme
Det begynner å bli en stund siden de tre kom sammen første gang.

- Vi ble spurt om vi kunne tenke oss å tilbringe flere år framover med å henge ut Torbjørn Jagland og de kongelige. Ingen av oss kunne motstå et sånt tilbud, sier Knut Nærum.

Han presiserer at han ikke er ute etter å knuse motstanderne sine.

- Vi ser ikke på Nytt på nytt som en kamp, men som et samarbeid. Når vi inviterer mennesker til å være våre gjester, er det for at de skal være frekke mot andre. Ikke for at vi skal være frekke mot dem. Litt slemme kan vi være, men da må vi huske å smile, sier han.

Sammensatt trio
Og hva er det med de tre som gjør at det fungerer så bra?

- Det må være at vi som trio representerer nesten hele den norske befolkning: Anne-Kat. representerer unge kvinner, Jon representerer unge menn og jeg representerer de eldre. Alle kan identifisere seg med én av oss. I neste runde skal vi prøve å få med oss en åtteåring, sier Nærum.

Men det er ikke fritt for at en kan bli lei av å tråle aviser hele tiden og bli litt nyhetsmettet.

- Jovisst. Derfor har jeg sluttet å lese aviser. Etter valget, hvis noen prøver å fortelle meg hvem som er statsminister, skal jeg stikke fingrene i ørene og skråle, avslutter en tydelig opplagt Knut Nærum.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programledere: Jon Almaas, Anne-Kat. Hærland og Knut Nærum
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841

Bilde
Anne-Kat. Hærland, Jon Almaas og Knut Nærum fortsetter med laid-back underholdning i Nytt på nytt (NRK-foto: Ole Kaland)