Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 27. mai 2001 kl 22.55 Homo Sapiens: Atten hull

Livet på golfbanen


Tre venner på en golfbane er hovedpersonene i kveldens utgave av dokumentarserien ”Homo Sapiens”. Mye av tiden på banen går med til alle slags veddemål om spillets gang.

Morten og Gustav lever av å spille om penger i blant annet New York og Las Vegas. På golfbanen er intet veddemål for lite til å være interessant. Tredjemann, Rasmus, har sluttet å spille golf og nøyer seg nå med å være caddie for Morten. Men pengespillene deltar han i, selv om han slett ikke har råd.

Rasmus begynte nylig på kokkeutdannelse og satser på et stabilt liv med jobb, venner, kjæreste og i framtiden kanskje også familie. Derfor kan han ikke tillate seg å tape for mye penger på golfbanen – høyst 500 kroner i løpet av en dag.

Det er slett ikke enkelt å være caddie for Morten, som har problemer med å holde ballen inne på banen. Mye av dagen går derfor med på å lete etter ballene hans i det høye gresset rundt banen.

Samtidig snakker de tre om sine forventninger til livet. Vennene har veddet på om Rasmus vil greie å fullføre kokkeutdannelsen, og det er ikke alle som gir ham gode odds. Morten foretrekker det frie livet som spiller og kan slett ikke forså hvorfor Rasmus har valgt å legge golfkøllen på hyllen.

Dansk dokumentarserie
Produksjon: DR
Ved Max Kestner
Pressekontakt: Helene Amlie23 04 77 51

Bilde
Rasmus (t.v.) har sluttet å spille golf og nøyer seg med å være caddie for Morten. (Foto: DR)