Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. august 2009 kl 19.30 Grønn glede

Grønn suksess

Slik var det før i Bjerggata i Sandefjord før programleder Mette Stensholt Schau og gartner Tom Hvål fikk slippe til. (Foto: NRK)
Slik var det før i Bjerggata i Sandefjord før programleder Mette Stensholt Schau og gartner Tom Hvål fikk slippe til. (Foto: NRK)
Det som en gang var en skrothaug av en hage, er nå blitt en liten oase. Dermed kan gartner Tom Hvål og programleder Mette Stensholt Schau ta en velfortjent sommerferie. I den siste sendingen av "Grønn glede" får vi se hvordan det var og hvordan det ble i Bjerggata.

Det er mulig å endre en hage fullstendig i løpet av en sommer, selv når det bare jobbes noen timer to dager i uka. Nå kan hagens eiere nyte jordbær fra eget bed og ta en stille hvil i hagens øverste del. Der ingen før ville være, er blitt til et samlingspunkt for venner med grillmat og utsikt til byen. – Vi er veldig fornøyd med hagen, sier Mette Stensholt Schau. - Og all ære skal jeg gi til gartner Tom Hvål, legger hun til.

Det er ingen tvil om at det var en hage i stor nød som møtte de to i mai. Nå som sommeren er over kan de forlate stedet i en helt annen stand.

– Denne eiendommen ligger midt i en idyllsk gate i Sandefjord sentrum. Det bugner av roser og vakre hager, men akkurat denne hagen stakk seg ut. Og det var ikke på en positiv måte. Nå kan de forbipasserende nyte de gammeldagse staudene langs gata, mens eierne har fått et gjerde å gjemme seg bak og en hage som oppleves som langt mer privat, sier Mette. – Jeg syns særlig den første uteplassen ble usedvanlig vakker og praktisk. Det er så deilig å ha urter og litt egne grønnsaker rett utenfor kjøkkendøra. Der ville jeg kost meg med et arbeidsbord og små potter som jeg kunne så i.

– Det har vært slitsomme dager, når sola stekte og plantene visnet rundt oss. Men som vanlig veldig hyggelig å være ute og jobbe gjennom en hel sommer. Og når resultatet ble bra, så tar vi ferie med god samvittighet, sier Mette og takker for seg i denne omgang.

Produsert av NRK Østafjells/Ut i naturen
Programleder: Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer