Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. januar 2005 kl 19.55 Godt musikkår 2005

Ingrid Bjørnov i Olavshallen

Ingrid Bjørnov er programleder for Godt musikkår! (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Ingrid Bjørnov er programleder for Godt musikkår! (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
I år er Ingrid Bjørnov programleder for den musikalske nyttårsfesten i Olavshallen i Trondheim. Hit kommer unge og talentfulle artister fra både inn- og utland.

- Jeg gleder meg veldig til å få lov å presentere alle disse fantastiske talentene for seerne, sier Ingrid Bjørnov som selv en gang var et ungt, musikalsk supertalent og en del av duoen "Dollie". Hun vil selv opptre sammen med noen av kveldens talenter.

Artister
Norsk kulturskoleorkester består av rundt 80 unge musikere fra hele landet. De spiller med ungdommelig friskhet og snert, og ledes tradisjonen tro av Stephan Barratt-Due.

En anselig liste gjestemusikere er på plass, og vi får dermed musikk i alle sjangre - alt fra cellisten Truls Mørk til trønderbandet Hopalong Knut som spiller ska-musikk med stort trøkk. Vi møter også familien Rognved som bidrar med folkemusikk, Iris Helseth som tar opp Lene Marlin-stilen, sangtalentene Mari Eriksmoen og Johannes Weisser samt dansere.

Ikke minst gir programlederen selv oss noe fra sitt musikalske repertoar.

Samarbeid med de sørlige Afrika
10-årige Sofixio fra Mosambik spikker sine egne trommestikker og er et musikalsk multitalent. Han spiller på nær sagt hvilket som helst instrument etter bare å ha hørt og sett noen minutter.

Sofixio er en del av "UMOJA – Cultural flying carpet", et kultursamarbeid som støttes av NORAD og hvor norske kulturskoler er med i samarbeid med Sør-Afrika, Zimbabwe og Mocambik. I kveld får vi se temperamentsfulle resultater av dette samarbeidet.

Talentkonkurranse og priser
Tre av kveldens unge og glitrende talenter deltar i løpet av programmet i finalekampen om drømmeprisen - et stipend til videre utvikling.

Ikke minst deles det også ut en pris til årets kulturskolekommune. Denne prisen tilfaller en kommune som har gjort mye for kulturskolen sin i året som har gått.

Om "Godt musikkår"
"Godt Musikkår" er et viktig utstillingsvindu for kulturskolene i Norge. Her møter du morgendagens stjerner, dyktige talenter, glade amatører og profesjonelle aktører i en god og familievennlig blanding.

Det startet som en ren konsert, men er etter hvert utvidet til også å omfatte andre uttrykk som dans og visuelle kunstfag. Det er en utvikling som har skjedd parallelt med overgangen fra musikk- til kulturskole.

Det er 7. gang Norsk Kulturskoleråd og NRK presenterer "Godt musikkår".


Produsert for NRK1 av Program RIKS Trondheim
Prosjektleder: Henning Skjæret, mobil: 95031931
Presse: Erik Bull, mobil: 99599760