Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. april 2001 kl 13.45 Barentsbaby

Barentsbaby (ttv)


NRK1 søndag 8. april kl 13.45
Barentsbaby

Millenium-babyer i Tromsø og Murmansk

\"Barentsbaby\" er historien om tre barn født på første nyttårsdag år 2000 - Ingrid og Einar i Tromsø og Marina i Russland. I programmet følger vi de tre barna gjennom fødselen og deres første levemåneder. Neste uke sender NRK1 det andre programmet i serien hvor vi møter de tre barna ett år etter. Regissør Hege Løvstads plan er å lage flere programmer som skal speile barnas liv i årene framover.

Dokumentaren \"Barentsbaby\" tar pulsen på nedtellingen til år 2000. Ute i gatene feirer folk det nye årtusenet. Mens sjampanjekorkene spretter og rakettene markerer inngangen til et nytt årtusen, venter tre forventningsfulle par inne på fødeavdelingene i Murmansk og Tromsø. Fødselen er i gang - blir det et nyttårsbarn?

Fjernsynsteam i henholdsvis Tromsø og Murmansk tilbrakte dette døgnet på fødeavdelingene og ble kjent med de tre parene vi treffer i filmen. De gir oss innblikk i gleden over et nytt barn og forventningene til framtiden. De tre foreldreparene gir et mangefasettert bilde av livet i Barentsregionen og av to forskjellige kulturer.

De to barna som fødes på Regionsykehuset i Tromsø, har gode odds for en trygg oppvekst. Det tredje barnet fødes i Murmansk, et av verdens kriserammede områder.

I Murmansk syr Svetlana klær for å forsørge familien og sin nyfødte datter. Vesle Marina ble det tredje barnet som kom til verden i Murmansk i det nye årtusenet.

Ingrid ble nyttårsbarnet i Troms fylke. Seks uker gammel reiser hun sammen med sine foreldre, Iril og Stein- Morten, til USA hvor pappa jobber som skitrener.

Lille Einar har en fot i hver kultur. Han bor i Kvænangen sammen med sin norske far Frode og russiske mor Julia. Einar ble det fjerde barnet født i Troms fylke i det nye årtusenet.

Planlagt serie
\"Barentsbaby\" er første del i en dokumentarserie der regissør Hege Løvstad og fotograf Marit Gjertsen planlegger å følge de tre barna og deres familier i årene framover. Gjennom dagliglivets hendelser speiles samfunnet barna vokser opp i.

Tirsdag 10. april sendes den andre dokumentaren i serien, \"Barentsbarn\". Her ser vi hvordan de tre barna har lært å spise på egen hånd og tar sine første famlende skritt.

Dette prosjektet er et samarbeid mellom NRK Troms og TV Murman. Det russiske teamet, bestående av journalist Elena Vasukova og fotograf Ivan Malutin, sender råopptak med kurerpost over grensen. Filmen redigeres så i Tromsø av regissør Hege Løvstad og fotograf Marit Gjertsen.

NRK1 søndag kl 13.45
Tidligere sendt 1.5.00

Dokumentar fra NRK Troms
Kontaktpersoner: Hege Løvstad (regi) eller Anne Mari Svendsen (produksjonsleder),
tlf 77 66 12 00
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Hege Løvstad ved NRK Troms står bak dokumentaren \"Barentsbaby\". (Foto: Mona Møllebakken)