Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 12. november 2008 kl 19.55 Sannheten om mat

Sexy mat

Det handler bl.a. om attraktive menn og mat i BBC-serien Sannheten om mat. (Foto: BBC)
Det handler bl.a. om attraktive menn og mat i BBC-serien Sannheten om mat. (Foto: BBC)
BBC-serien "Sannheten om mat" tar i kveld for seg sammenhengen mellom mat og sex. Blant annet gjennomføres et eksperiment med kvinner på dating.

Er det sant at kvinner som er på date med en mann de føler seg tiltrukket, av spiser mindre enn ellers?

Gamle vendinger vil ha det til at kvinner spiser mindre i selskap med menn for å virke mer feminine. Programmet viser til en undersøkelse som ble utført på 1980-tallet, og som konkluderte med at dette stemmer. Men holder teorien fortsatt vann?

Attraktiv og omvendt
Programskaperne gikk i gang med å undersøke saken. De fikk fem intetanende kvinner til å bli med på to forskjellige typer date. Først datet de lite attraktive menn og spiste middag med dem. Deretter datet de bare attraktive menn og gjorde det samme.

Restene av det kvinnene fikk servert ved begge anledninger ble nøye kontrollert og veid. Resultatene blir servert i "Sannheten om mat".

Andre eksperimenter i episoden omfatter sammenhengen mellom kosthold og sædkvalitet, og om visse typer mat kan dempe kvinnens premenstruelle plager.

Om serien
Kosthold er tema i denne BBC-serien, som i løpet av seks knappe tv-timer gir deg rikelig å fordøye og bli klok av. Ved hjelp av 500 frivillige prøvekaniner anskueliggjøres de mange utrolige og iblant nesten sjokkerende virkninger som maten kan ha, både på de indre og ytre funksjonene til menneskekroppen.

Første program tar for seg mat som demper aldringsprosessen og holder oss sunne og friske. Mat og sex, mat og barn, slankemat og mat og skjønnhet er temaer som følger, og i siste sending står mat og utholdenhet på agendaen.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie i seks deler (2006)
Originaltittel: The Truth about Food
Produsert av: BBC Worldwide
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer på BBC