Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. november 2008 kl 22.30 Safari

Ungdomstid i Safari

Safari: François Bégaudeau, mannen bak den prisvinnende filmen
Safari: François Bégaudeau, mannen bak den prisvinnende filmen "Klassen", møter du i Safari. (Foto: Arthaus)
Med bakgrunn i egne erfaringer som lærer skrev François Bégaudeau manus og spilte selv hovedrollen i prisvinnerfilmen "Klassen" (Gullpalmen, Gullbjørnen, Kritikerprisen/Filmfestivalen i Haugesund). Safari har møtt ham i Paris.

"An amazing, amazing film," uttalte Juryleder Sean Penn etter visningen i Cannes. Filmen handler om et skoleklassemiljø i en forstad til Paris, og viser klassens utvikling gjennom et helt skoleår. Manuset er skrevet av læreren François Bégaudeau og er basert på hans egne erfaringer i Paris-skolen. Bégaudeau spiller seg selv i filmen.

Ungdommens sårbarhet
-Unge mennesker har fortsatt drømmer om livet, og det er det som inspirerer meg, sier fotografen Hellen van Meene. Safari er med henne når hun tar et av sine fantastiske bilder av ungdomstidens sårbarhet.

Inspirert av ungdomskultur
Norske Ida Ekblad lager kunst av ungdomskultur. På Fotogalleriet i Oslo har publikum i høst kunnet se både Michael Jordan og Snoop Dogg på hennes utstilling. Hvordan bruker hun disse elementene i kunsten sin?

Spesielt fotoprosjekt
Den amerikanske fotografen Leigh Ledare har en mor som noe utenom det vanlige. Gjennom hele ungdomstiden har han tatt bilder av sin strippende og poserende mor. Nå har det blitt bok og utstilling av bildene.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2008)
Programleder: Helle Vaagland
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand, 996 03 903 / 23 04 24 93
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no