Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. april 2000 kl 19.45 Ut i naturen: Alene mot toppen

Ut i naturen: Alene mot toppen (ttv)


NRK1 skjærtorsdag 20. april kl 19.45
Ut i naturen: Alene mot toppen

Nervepirrende klatretur

I denne klatrefilmen ser vi det spennende resultatet av et vellykket samarbeid mellom den svenske fjellklatreren Fredrik Schlyter og den norske fjernsynsjournalisten Jan Inge Skogheim. De inviterer oss med på en nervepirrende klatretur opp Kiragg i Lysefjorden.

I filmen \"Alene mot toppen\" møter vi fjellklatreren Fredrik Schlyter som ønsker å bestige det 1000 meter loddrette fjellet Kiragg, Norges andre \"trollvegg\". - Tidligere har dette fjellet aldri vært besteget alene, og Fredrik Schlyter har derfor muligheten til å bli den første som gjør denne bragden hvis han skulle lykkes, forteller Jan Inge Skogheim.

- I programmet møter vi en sympatisk mann som lever og ånder for klatring. Og vi vil få et innblikk i hans enorme dragning mot fjellet, den ekstreme kampen for å nå toppen og ikke minst hvordan han mestrer den begrensede bevegelsesfriheten, sier Skogheim.

Turen tar ham hele tre dager, og den andre natten blir han tvunget til å overnatte på en meget liten hylle. Fotografen følger ham gjennom disse dagene, og vi vil få et godt inntrykk av Fredrik Schlyters ekstreme tilværelse og flotte naturopplevelser.

Fredrik Schlyter er fra Norrköping i Sverige, men er for tiden bosatt i Oslo og arbeider som landskapsingeniør. Tidligere har han klatret en rekke vegger og vært deltaker på flere ekspedisjoner blant annet i Pakistan, USA og Østerrike.

Filmprodusent og klatrer
Jan Inge Skogheim (24) er nyutdannet fjernsynsjournalist fra Mediehøyskolen i Kristiansand. - I studietiden har jeg drevet aktivt med fjellklatring og følte meg rimelig godt rustet før jeg tok fatt på opptakene i det krevende fjellmassivet. \"Alene mot toppen\" er min debut som programprodusent og min første produksjon etter endt utdanning, forteller Jan Inge Skogheim.

NRK1 torsdag kl 19.45

Billedtekster:
1. I Ut i naturen i kveld følger vi den svenske klatreren Fredrik Schlyters kamp for å nå toppen.

2. - Du vil få en ekstrem opplevelse i et stykke magisk norsk natur ved å følge klatringen i denne stupbratte fjellveggen, sier Jan Inge Skogheim.

Naturprogram fra NRK Fjernsynet, Faktaavdeling
Produsent, regi, foto: Jan Inge Skogheim
Helikopterfoto: Frode Vestad

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41