Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. juni 2000 kl 20.25 Spill opp, Europa!

Spill opp, Europa!


NRK1 lørdag 3. juni kl 20.25
Spill opp, Europa!

Musikkfest med Dan Børge

Den Europeiske Ungdomsmusikkfestivalen (EMU) i Trondheim år 2000 involverer over 10.000 musikalske ungdommer fra hele verdensdelen den første uken i juni. 1.000 konserter og andre arrangementer skal gå av stabelen over hele byen i løpet av fire dager. I kveld serverer NRK1 festivalens avslutningskonsert med musikkelskeren Dan Børge Akerø som konferansier.
- Jeg har hatt gleden av å jobbe med sang og musikk på NRK i mange år og har hatt et tett samarbeid med Norsk Musikkskoleråd. Norge er den fremste nasjon innen musikkskoletilbud og har markert seg internasjonalt innen området. Min rolle på Trondheim Torg denne kvelden er å være konferansier for direktesendingen \"Spill opp, Europa!\", og det gleder jeg meg til, sier Dan Børge Akerø.
Dan Børge Akerø loset i havn vårens største suksess på NRK1, \"Den store klassefesten\", og er vel tilbake i NRK-varmen. I \"Spill opp, Europa\" serverer Dan Børge en blanding av etablerte stjerner og nye talenter. Her møter vi Ole Edvard Antonsen, Real Group, Made in London, The Brazz Brothers, Los Mambos Companeros med Alex og mange flere. Det store, europeiske festivalorkestret på 90 personer fra 22 nasjoner danner kjernen og ledes av Stephan Barrat-Due.

Trondheim får gjenoppleve den store stemningen fra 1000-års jubileet i 1997 når så mye skjer på en gang. Tidligere har byer som München, Budapest og Barcelona hatt arrangementet, som nå for første gang legges til Norden. Og at det havnet i Norge, kan nok kanskje tilskrives den brede musikkundervisningen vi har her i landet gjennom de kommunale kultur- og musikkskolene som avler talenter. Arrangøren heter da også Norsk Musikk- og Kulturskoleråd og har tilholdssted nettopp i Trondheim.
Samme dag, lørdag 3. juni kl. 18.50, blir det også sendt en reportasje fra Den Europeiske Ungdomsmusikkfestivalen. Denne er laget av Dag Hermansen og blir vist på NRK2.

NRK lørdag kl 20.25
Bilder
1. Dan Børge Akerø på Trondheim Torg med Olav Trygvasson i bakgrunnen. Den 3. juni kan de begge skue ut over en gigantscene og mer en 10.000 ungdommer under avslutningsshowet \"Spill opp - Europa\"!
2. Dan Børge Akerø (th.) leder avslutningsshowet fra Den Europeiske Ungdomsmusikkfestivalen i Trondheim. Wilhelm Dahl (tv.) er leder for arrangøren Norsk Musikk- og Kulturskoleråd og har ansvaret for at over 10.000 europeiske ungdommer hele denne uka kan møtes til stor festival.
3. Dan Børge Akerø er programleder for \"Spill opp, Europa!\" på NRK1 lørdag. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll).
Egenprodusert underholdning fra NRK Trondheim
Ved: Henning Skjæret og Wilhelm Dahl
Programleder: Dan Børge Akerø
Billedregi: Harald Eggen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Internettadresse: http//www.nmok.no