Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. juni 2001 kl 10.55 Høytidsgudstjeneste i Maridalen

Pinsegudstjeneste fra Maridalen

. Sogneprest Egil Stray Nordberg. (NRK-foto: Ole Kaland)
. Sogneprest Egil Stray Nordberg. (NRK-foto: Ole Kaland)
”I all sin glans nu stråler solen” – slik begynner åpningssalmen på pinsedagsgudstjenesten fra kirkeruinene i Maridalen i Oslo. Om dette virkelig kommer til å stemme med virkeligheten, gjenstår å se når den direktesendte høytidsgudstjenesten blir avviklet under åpen himmel.

- I en årrekke er det blitt arrangert pinsegudstjenester i kirkeruinene, og aldri skal det ha falt en dråpe regn, forteller Egil Stray Nordberg (55). Han har vært sogneprest i Nordberg prestegjeld, som også inkluderer Maridalen sogn, i drøyt et år, og er predikant på pinsegudstjenesten. - Vi ser frem til å formidle en gudstjeneste i vakre og spesielle omgivelser!

Som forrettende prest møter vi kapellan Kjersti Håland (31). Hun har vært ansatt i menigheten siden 1998.

Dåp
I alle år har organisasjonen ”Maridalens venner” gått sammen med menigheten og andre lokale krefter om å arrangere den årvisse gudstjenesten. Og i år sørger en av Maridalens bønder for at dåpsfølget kommer til kirke i hest og vogn!

For dåp skal det bli i pinsegudstjenesten. Det hører med når Apostlenes gjerninger forteller at 3000 mennesker ble døpt på Kirkens aller første pinsedag.

En messingblåserkvartett og en sangkvartett skal støtte opp om menighetens deltakelse i gudstjenesten, og det skal gjøres plass til liturgisk dans med gruppen ”Tabita” på gressvollene.

Kirkens fødselsdag
- Pinsen byr på mange fine salmer som vi håper at seerne vil sette pris på, sier musikalsk ansvarlig, kantor Solveig Elin Bru (29). – Mange salmetekster tar for seg hvordan gudstroen finner sitt uttrykk i skaperverket, og det passer jo ekstra godt i vakre Maridalen!

Pinsedag kalles gjerne for Kirkens fødselsdag, fordi dette var dagen da Den Hellige Ånd kom til jorden og skapte troen. I fjor markerte gudstjenesten i kirkeruinene både Oslo bys 1000 års-jubileum og kirkens 2000-årige historie.

- Det håper jeg kan gi årets pinsegudstjeneste et historisk perspektiv på det som er Kirkens og Helligåndens oppgave i et nytt årtusen, sier søndagens predikant.

Egenprodusert gudstjeneste
Sogneprest Egil Stray Nordberg
Kapellan Kjersti Håland
Kantor Solveig Elin Bru
Pressekontakt: Anna-Mrie Normann,tlf. 23 04 78 53


Bilder
1. Sogneprest Egil Stray Nordberg. (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Egil Stray Nordberg og Kjersti Håland. (NRK-foto: Ole Kaland)
3. Solveig Elin Bru, Egil Stray Nordberg og Kjersti Håland for kirkeruinene i Maridalen. (NRK-foto: Ole Kaland)
4. Kapellan Kjersti Håland. (NRK-foto: Ole Kaland)
5. Kantor Solveig Elin Bru. (NRK-foto: Ole Kaland)