Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 15. januar 2009 kl 22.15 Tudors

The Tudors: Hertugen av Buckingham (Steven Waddington) planlegger, med hjelp av sin armé, å styrte kongen og selv ta plass på tronen. (Foto: Sony Pictures Television International)
The Tudors: Hertugen av Buckingham (Steven Waddington) planlegger, med hjelp av sin armé, å styrte kongen og selv ta plass på tronen. (Foto: Sony Pictures Television International)
Henry og hans følge møter kongen av Frankrike for å undertegne fredskontrakten. Stemningen er tilsynelatende god, men mellom de to kongene merkes tydelige konflikter.

Hertugen av Buckingham planlegger, med hjelp av sin armé, å styrte kongen og selv ta plass på tronen. Samtidig er Thomas Boleyn ute etter makten. Om natten sender han sin eldste datter Mary inn til Henriks soverom.

Selvopptatt konge
Intriger, kjærlighet og forræderi er noen av ingrediensene i The Tudors, som tar for seg en avgjørende epoke i britisk historie, da 19 år gamle Henry (Jonathan Rhys-Meyers) blir kronet til konge.

Den unge monarken viser lite interesse for statlige oppgaver, og offisielle ærender blir håndtert av den mektige kardinal Thomas Wolsey (Sam Neill), mens kongen av England konsentrerer seg om sine egne lyster, og en strøm av vakre damer.

Må gjøre kongen til lags
Henrik VIIIs indre krets består av Cardinal Wolsey, kongens andre hustru Anne Boleyn (Natalie Dormer), den katolske martyren Sir Thomas More (Jeremy Northam) og hertugen av Norfolk (Henry Czerny).

Men det er en anstrengende og moralsk tvilsom oppgave for dem som ønsker å forbli i den selvopptatte kongens nærhet, i dette spindelvevet av kjærlighet, maktkamp og intriger.

Britisk dramaserie i 10 deler, sesong 1 (2007)
Med Jonathan Rhys Meyers, Sam Neill, Maria Doyle Kennedy, Jeremy Northam, Natalie Dormer, Henry Cavill m.fl
Produsert av Sony Pictures Television International
Pressekontakt:Mette Kamilla Skjong, 23042033 – 90 18 38 38.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900,
info@nrk.no