Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 21. oktober 2007 kl 22.30 Lydverket presenterer: Saint Thomas - Be cool, Be nice

Talent, temperament og troverdighet

St. Thomas utenfor Royal Albert Hall. (Foto: Erik Hannemann, NRK)
St. Thomas utenfor Royal Albert Hall. (Foto: Erik Hannemann, NRK)
I denne dokumentaren fra 2003 følger Lydverket Thomas Hansen, alias St.Thomas på turné – gjennom opp- og nedturer.

St.Thomas kunne stå på en scene og synge en fin liten vise om kjærlighet, før han i neste øyeblikk knuste gitaren i gulvet og forlot scenen i raseri. Eller han kunne fortelle tilsynelatende ironiske historier om seg selv mellom sangene, og få publikum til å gapskratte. Det publikum sjelden forsto var at han stort sett alltid mente alvor. Å møte en så åpen, ærlig og selvutleverende artist som Thomas Hansen er en sjeldenhet, men resulterte i et nært portrett av den kritikerroste musikeren.

Fra postmann til Royal Albert Hall
Et halvår før jobben med dokumentaren startet jobbet St. Thomas fortsatt som postmann i Oslo. Under opptakene var han blitt en kjent artist, og alt han gjør blir lagt merke til i media.

Dokumentaren følger Thomas og bandet på turné i England, Tyskland og Norge våren 2002. Det er aldri et kjedelig øyeblikk og man kommer tett på et rockeband som opplever både oppturer og nedturer. Men mest nedturer. På slutten av turneen får St.Thomas som første norske rockeartist spille i Royal Albert Hall. Det gikk ikke helt som planlagt. Thomas hadde bygget opp så mye frustrasjon gjennom turneen, så da han eksploderte én time før han skulle opptre, endte det nesten med skandale. Oppslagene i norske aviser dagen etterpå var alt annet enn positive.

Nashville
Da St.Thomas reiste til Nashville for å spille inn plate noen måneder senere, hadde han 20 nye låter i bagasjen som nesten alle var skrevet i løpet av denne våren. Og opplevelsene på turneen hadde satt spor i det nye materialet. Platen "Hey, Harmony" ble sluppet i 2003 og nådde helt opp til 2. plass på VG-lista det året.

St. Thomas debuterte med "Mystery Walks" i 2000. 10. september i år ble Thomas Hansen funnet død i sitt eget hjem.


Egenprodusert musikkmagasin
For mer informasjon om sendingen, kontakt:
Åslaug Sem, 23042797
Kontaktperson, Lydverket: Vaktsjef Vivi Stenberg 23048421/48170315
Kontaktperson, Marked og kommunikasjon: Marit Aune Bergstrøm
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no