Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 4. november 2013 kl 21.25 Film: Underworld

En student blant varulver


Vampyren Selene er blant de høyest plasserte medlemmene i elitegruppen Death Dealers, hvis endelige formål er utrydde lycanene (varulvene). Ved en tilfeldighet snubler hun over opplysningen om at lycanene planlegger å kidnappe en menneskelig medisinerstudent, Michael.

Ingen av partene i striden har særlig bruk for mennesker. De foretrekker i stedet å unngå farene forbundet med menneskelig kontakt. Men i kampen mot vampyrene har lycanene en plan som involverer mennesker – i første omgang medisinerstudenten Michael.

Selene varsler vampyrenes regent Kraven, men han avfeier bekymringene hennes. "Lycanene er en barbarisk, udisiplinert bande", fnyser han, "simpel gatepøbel". Hvordan lycanene kan stable på beina noen som helst organisert offensiv mot det mektige vampyrdynastiet er mer enn Kraven kan forstå, og han ber henne holde seg unna. Han er langt mer opptatt av å styrke sin posisjon som vampyrenes monark og leder, og gi seg hen til kjødets lyst med alle de kvinnelige vampyrene i sitt monumentale slott.

Selene lar seg ikke stoppe av Kraven. Til tross for århundrer med paramilitær trening blir hun både fascinert og tiltrukket av Michael, som i likhet med de fleste andre mennesker ikke har den fjerneste anelse om at vampyrer eller varulver eksisterer. Selene avdekker også en lycansk plan som kan gjøre ende på vampyrenes eksistens, men ingen vil tro henne.

Når lycanene neste gang gjør et forsøk på å kidnappe Michael, er Selene på plass for å beskytte ham. Men under kampen blir Michael bitt av Lucian, lycanenes leder. Det setter i gang den eldgamle syklusen der et menneske langsomt forvandles til varulv, og uten å ville det blir han Selenes dødsfiende…

Filmen er sendt tidligere.

Britisk/tysk/ungarsk/amerikansk action (2003)
Originaltittel: "Underworld"
Med Kate Beckinsale (Selene), Scott Speedman (Michael), Shane Brolly (Kraven), Michael Sheen (Lucian), Bill Nighy (Viktor), Erwin Leder (Singe) og Sophia Myles (Erika)
Regi: Len Wiseman
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00info@nrk.no