Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 27. juli 2008 kl 19.00 Kos og kaos

Hvordan gjøre barna flinkere?

Klaus Sonstad tar for seg temaer knyttet til barn i
Klaus Sonstad tar for seg temaer knyttet til barn i "Kos og kaos". (foto: Rubicon/NRK)
Alle foreldre har forventninger til barna sine. I kveld handler "Kos og kaos" om hvordan voksne kan se barnas potensiale, og hjelpe dem til å bli best mulig. Gjester hos Klaus Sonstad er Vibeke Løkkeberg og datteren Marie.

Vi møter et musikalsk barn, et intelligent barn og en gutt med kromosomfeil. De har satt seg vidt forskjellige mål for framtida, og foreldrene gjør alt de kan for å hjelpe.

Programleder Klaus Sonstad tar oss med til Mentiqa i Danmark, en skole han egentlig ikke er smart nok til å komme inn på. Skolens elever har en IQ som er langt høyere enn sine jevnaldrende.

Om programmet
"Kos og kaos" er en serie i åtte deler for voksne - om barn. Temaer som blir tatt opp, er oppdragelse, barn i konsumsamfunnet, vennskap, seksualitet, barnehage og skole, forventninger fra foreldre, omsorgssvikt og de nye familiekonstellasjonene.

Programleder er Klaus Sonstad, og han inviterer gjester som snakker om ulike sider av foreldrerollen. Gjestene er Carl I Hagen, Trond-Viggo Torgersen, Christian Vennerød, Vibeke Løkkeberg, Jonas Gardell, Øystein Dolmen, Eli Rygg og Anne B Ragde.

Sonstad er kjent som Odin i "Are og Odin" på P3. I tillegg til sin radiokarriere har han bakgrunn som avisjournalist, og han har de siste årene hatt en spalte i Adresseavisen hvor han har skrevet om foreldre og barn.

Serien er sendt tidligere.

Produsert av Rubicon Film
Produsent: Lasse Greve Alsos
Programleder: Klaus Sonstad
Presse: Hans T. Wiig, 23 04 96 23 / 930 96 112
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no