Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. desember 2006 kl 23.15 Den skjønne linje

Den skjøre livslinje

Nick (Dan Stevens, t.v.) og ekteparet Fadden (Tim McInnerney, Alice Krige). (Foto: BBC)
Nick (Dan Stevens, t.v.) og ekteparet Fadden (Tim McInnerney, Alice Krige). (Foto: BBC)
Da herr og fru Fedden reiser bort for sommeren, blir Nick igjen og ser til datteren deres, Catherine. Nick får to kraftige påminnelser om hvor skjør livslinjen er i flere av hans sosiale og private forhold: Han oppdager at eks-kjæresten Leo er dødssyk av aids og at broren til hans venninne Rachel nylig døde av samme sykdom.

Catherine har avslørt det hemmelige forholdet mellom Nick og Wani. Samtidig kom meldingen om at hennes gudfar var død av aids. Nå har Cathrine begynt å gå på sterke medisiner – hun er inne i en dyp depresjon.

Nick fortsetter å arbeide i Wanis firma. Deres filmprosjekt har amerikansk kapital i ryggen, men et møte med amerikanerne på en restaurant blir en beklemmende forestilling. De venter på Wani som er forsinket. Da han kommer, er det helt tydelig at han er syk. Nick kjører ham hjem. Han har på følelsen at det er siste gang han ser Wani.

Dårlig til verre
Imens går Catherines tilstand fra dårlig til verre, og da hun får en innskytelse om at hun bør besøke familievennen Badger, bringer Nick henne til hans leilighet. Der er herr Fedden med sin elskerinne, hans sekretær Penny. Catherine gjør skandale ved å avertere pressen, som hensynsløst kaster seg over historien om parlamentsmedlemmet og hans utroskap.

Ballen er begynt å rulle, også Nicks forhold til Wani begynner å interessere pressen, på tips fra Catherine. Og det kommer til et kraftig oppgjør mellom Nick og Fedden-familien.

Mer om serien
Det er svimlende tider på siste halvdel av 80-tallet i England, der Thatcher sitter i sadelen. Handlingen i serien styres av kjærlighet, sex, penger og politikk og foregår i øvre middelklasse.

Det hele er sett gjennom den unge, homoseksuelle Nick Guests øyne. Han er en ung og lovende middelklassegutt som flytter inn hos den mondene familien Fedden på Notting Hill i London.

"Den skjønne linje" er basert på romanen med samme tittel. Forfatteren Alan Hollinghurst fikk den ettertraktede Booker-prisen for boken i 2004.

Britisk miniserie i tre deler (2005)
Originaltittel: The line of beauty
Kveldens episode: The End of the Street
Produsert av: BBC Worldwide
Med: Dan Stevens (Nick Guest), Hayley Atwell (Chatherine Fedden), Tim McInnerney (Gerald Fedden), Alice Krige (Rachel Fedden), Don Gilet (Leo Charles), Kenneth Cranham(Sir Maurice Tipper), Barbara Flynn (Sally Tipper), Elize du Toit (Sophie Tipper) og Kika Markham (Mrs Thatcher)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer