Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 13. juli 2000 kl 19.30 Cityfolk: Rotterdam 2000

Cityfolk: Rotterdam 2000 (t)

NRK2 torsdag 13. juli kl 19.30
Cityfolk: Rotterdam 2000

Nederlandske storbyportretter

Serien med europeiske storbyportretter foregår i kveld i Nederland og byen Rotterdam. Vi møter blant andre en ekte lokalavis-journalist som samler nyheter ved å snakke med alle i nabolaget. Vi blir også kjent med en kvinne som driver en meget spesiell kombinasjon av barnehage og barnehjem i sin egen lille leilighet.

Journalisten Lou Buitendijk jobber virkelig på gateplanet. Nyhetene samler han ved å snakke med alle i nabolaget. En veltet søppelkasse utenfor nummer 17 som har ligget der i over en uke, blir til en fin notis. Slike nyheter samler han i sin faste spalte i lokalavisen. Redaktøren mener det er Lous spalte om hverdagsproblemer som selger best. Alle leserne kaster seg over Lous spalte når de åpner avisen, forteller redaktøren.

Wilpiana van der Poel elsker barn. Mange barn i en storby som Rotterdam har det ikke så lett, fordi foreldrene av forksjellige årsaker ikke er så flinke til å ta vare på dem. Derfor har Wilpiana åpnet en slags døgnet rundt- barnehage i sin egen leilighet. Overalt i den lille bygårdsleiligheten står det barnesenger. Antall barn varierer. Flere av barna bor der fast i lange perioder, noen av dem har ikke sett foreldrene på mange måneder. En del er også barn av ulovlige innvandrere, men barn er barn, mener Wilpiana. Myndighetene ser mellom fingrene når det gjelder virksomheten på det alternative barnehjemmet.

Til sist møter vi Ruben Arnhem som slo seg opp som frisør, forretningsmann og sjarmør da afrofrisyrene var på sitt mest hotte i Rotterdam på midten av 70-tallet. Nå har han seks barn med tre forskjellige kvinner, men han er stadig på jakt etter den rette kjærligheten. Han innrømmer at han sikkert ikke er verdens letteste å leve med, men han mener kvinner er vanskelige å gjøre lykkelige over tid.

NRK2 torsdag kl 19.30

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83