Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. februar 2012 kl 20.15 Redd menig Osen

"Helvetesuke"


Menig Osens tid i Forsvaret nærmer seg slutten, men ildprøven gjenstår: Øvelsen kjent som "Helvetesuka".

Sammen med Luftkrigsskolens kadetter skal han overleve en uke i villmarka med lite mat og tung sekk. Klarer Osen å gjennomføre? Vil han være en klamp om foten for de andre på laget? Kommer han til å rope på mamma og ønske seg hjem?

Om serien
Are Sende Osen hadde suksess med NRK-programmet «På tro og Are» hvor ateisten besøkte familier fra ymse religioner. Nå vil Osen finne ut hva som får unge menn og kvinner til å risikere liv og lemmer for konge og fedreland med underholdningsserien «Redd menig Osen».

Are liker ikke friluftsliv og har problemer med autoriteter. Hvordan skal det gå i militæret? Vil han takle de fysiske utfordringene? Vil en gammel militærnekter klare å adlyde ordre?

For å finne ut mer om militæret legger han ut på en reise inn i Sjøforsvaret, Hæren og Luftforsvaret. Forsvarets oppgave overfor soldatene er å gi dem et innblikk i hvordan systemet virker - Ares oppgave er å finne meningen med det militære systemet. Med humor og spørsmål skrider han til oppgaven og kommer ut av serien 6 episoder seinere.


NRK Produksjon 2011
Underholdningsprogram i 6 deler
Produsert av Eiliv Flakne, NRK Trøndelag.
Pressekontakt: Aesha Ullah , mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900