Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. januar 2005 kl 19.30 Puls

Sterk, stolt og funksjonshemmet

Kjersti Mo tar opp hvordan man kan bli et mer positivt menneske. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kjersti Mo tar opp hvordan man kan bli et mer positivt menneske. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
En undersøkelse viser at nest etter ny-nazister og homofile er ungdommer med funksjonshemminger de minst populære å ha som venner. Møt 17 år gamle Ida Viola Simensen som har cerebral parese.

Ida Viola Simensen forteller at det er lett å bli ensom, og at det ofte er vanskelig å få folk til å ta henne med på ting. Dette er typisk for dem med funksjonshemminger etter HVPU-reformen – mange blir sittende alene.

Men 17-åringen Ida er meget ressurssterk, og har nå satt opp et teaterstykke i Fredrikstad om det å være ung og leve med cerebral parese. Stykket har fått terningkast seks i Fredrikstad Blad.

Vi følger Ida i forberedelsen og frem til premieren. Stykket går frem til søndag 30. januar.

Syter eller yter?
Ellers i kveldens program stiller Kjersti Mo spørsmålet om du er en person som "stjeler" energi – eller om du gir av deg selv til andre. Hvordan kan man bli en mer positiv person? Allmennlege Jørgen Skavlan er kveldens ekspert i studio.

Om Puls
Kjersti Mo vikarierer for Anbjørg Sætre Håtun. Kjersti har jobbet som reporter i Puls i 4 år.

I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan Puls’ seere få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Kjersti Mo
Pressekontakt: Sidsel Linden 23 04 98 41/909 55 364