Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 1. august 2010 kl 19.30 Eva og Adam

Petter om menn og kvinner

Petter Schjerven vil finne ut av forskjellene og forestillingene om menn og kvinner. Er menn for eksempel mer handy? (Foto: Rubicontv)
Petter Schjerven vil finne ut av forskjellene og forestillingene om menn og kvinner. Er menn for eksempel mer handy? (Foto: Rubicontv)
I Petter W. B. Schjervens programserie Eva og Adam skal det handle om forskjeller mellom mann og kvinne og forestillinger om de to kjønn. Gjennom ni programmer blir vi kjent med et ungt par som vi følger fra forholdets første dag og frem til det endelige punktum.

Petter W. Blichfeldt Schjerven er tilbake som programleder. Denne gangen er det ikke språklige finesser som står på dagsorden, men de finurlige forskjeller mellom mann og kvinne. For hva vil det egentlig si å være kvinne, og hva vil det si å være mann?

I løpet av serien kommer Petter inn på tema som romantikk, kommunikasjon og fysiske forskjeller. Han belyser kjønnsforskjeller både på kulturelt, sosialt og samfunnsmessig nivå.

Gjennom serien blir vi også kjent med Eva og Adam, i Ingrid Bolsø Berdal og Terje Skonseng Naudeers skikkelser. De er et ungt par som møtes, blir forelsket og siden gjennomgår et forholds ulike faser.

Første program
I kveld snakker Petter om "begynnelsen", dvs når et gutte- eller jentebarn blir født, den gryende forelskelse osv

For å belyse det siste møter vi Eva og Adam. Hun og han møtes for første gang på en togperrong, og vi blir vitne til deres famlende forsøk på å bli kjent med hverandre.

Som faglig påfyll forteller Thomas Hylland Eriksen om forelskelsen som kulturelt fenomen, og Petter demonstrerer at forelskelse er nært beslektet med sinnsykdom.

Vi blir også med på en reise til Fagernes i Valdres. Her bor samboerparet Edgar og Linda som møtte hverandre over internett. Og det til tross for at de bodde bare 100 meter fra hverandre!

Valdresromantikk.no har hatt stor suksess med å spleise folk fra bygda, og det finnes også en egnet kosebu for dem som vil ta nettmøtene litt lenger.

Innkjøpt dokumentarprogram (2007)
Produsert av: Rubicontv
Programleder: Petter W. Blichfeldt Schjerven
Produsent: Birgitte Brusgaard
Kontaktinfo for presse: presse@nrk.no / 41 42 88 00
Tv-seere bes kontakt Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no