Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. mars 2002 kl 00.15 What's new Pussycat?

Sellers som sexfiksert psykolog


I kveld blir det gjensyn med Peter Sellers som spiller en sexfiksert psykolog med Beatles-parykk. Han skal hjelpe Peter O'Toole med hans dameproblemer

Mikes (Peter O'Toole) problem er kort sagt at damene står i kø. For å få orden på sitt til tider kaotiske kjærlighetsliv oppsøker han psykologen Fritz Fassbender (Peter Sellers). Jo mer psykologen får høre om Mikes utallige kvinneerobringer, desto mer tirrer det hans eget begjær.

Mikes "problem" er i ferd med å ødelegge hans forhold til forloveden Carol (Romy Schneider), men han klarer bare ikke å holde seg borte fra andre damer. Bestevennen Victor (Woody Allen) har det motsatte problemet - han har ingen damer.

Klar beskjed
Carol gir Mike klar beskjed om at dersom det ikke blir noe bryllup nå, kan han glemme henne. Mike har imidlertid tenkt å unne seg et siste sprell før ekteskapet innhenter ham. Hans eskapader, som involverer en rekke vakre kvinner, får ganske så muntre konsekvenser.

Carol bidrar til forviklingene ved å flørte uhemmet med psykologen for å gjøre Mike sjalu. Mike på sin side prøver å kvitte seg med en av sine mange beundrerinner ved å sende henne i armene på psykologen.

Farse fra Woody Allen
I farsens heseblesende form parodieres mannlig selvsikkerhet og naivitet, kvinnelige nevroser og nymfomani, psykoterapi, James Bond og diverse filmgenrer. Woody Allen står for manus og opptrer selv som påkleder i en strippebule.

Amerikansk spillefilm fra 1965
Originaltittel: What's new Pussycat?
Regi: Clive Donner
I rollene: Peter Sellers, Peter O'Toole, Woody Allen m.fl.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder
1. Peter Sellers spiller den sexfikserte psykologen Fritz Fassbender som skal hjelpe Mike James (Peter O'Toole) til å få skikk på sitt turbulente kjærlighetsliv i filmen "What's New Pussycat?".

2. Mike (Peter O'Toole) har draget på damene i filmen "What's New Pussycat?". Her er det Rita i Ursula Andress' skikkelse han morer seg med.