Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. februar 2011 kl 20.15 Folk: Livet etter Ludvigsen

I sorg og glede


Plutselig en dag i april 2010 endrer livet seg for artisten Øystein Dolmen. Vennen, makkeren og kollegaen gjennom nesten 50 år, Gustav Lorentzen, faller om og dør. "Knutsen" står med ett uten "Ludvigsen".

- Jeg kan ikke digge opp tristheten. Når sorgen trekker seg tilbake, er det gleden jeg vil huske, sier Øystein Dolmen. - Jeg vil fortsette å la meg inspirere av Gustavs smittende gladenergi.

Øystein kan se tilbake på nesten femti år med ville sprell sammen med vennen, sprell som har gjort de to til noen av landets mest folkekjære artister.

Videre alene
Gustav og Øystein var langt fra ferdige med sin artistvirksomhet sammen. Hva nå med alle konsertene, opptredenene og filmprosjektet de er i gang med?

Vi følger Øystein i månedene som har gått etter Gustav Lorentzens uventede dødsfall. Konsertene blir til minnekonserter. Teater- og filmprosjekter må Øystein gå videre med alene. Det er tunge stunder og refleksjon, men også glade stunder - med mor Hjørdis, med gode musikkolleger og ikke minst for seg selv på hytta, der Øystein trives aller best.

Egenproduksjon 2010
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 /
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no