Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. oktober 2006 kl 21.30 Ørnen

Terrortrussel

Hallgrim (Jens Albinius) får kun fire timer til å avverge en terroraksjon. (Foto: DR)
Hallgrim (Jens Albinius) får kun fire timer til å avverge en terroraksjon. (Foto: DR)
Flere internasjonale etterretningskilder melder om en nært forestående selvmordsaksjon i Nørrebro. Hallgrim og RSA har kun fire timer til å forberede seg. Hallgrim roter det også voldsomt til på privatfronten.

Det er grunn til å tro at et forsamlingshus på Nørrebro kommer til å bli åstedet for en selvmordsaksjon under en bryllupsfest. Verten er en irakisk professor som snart skal returnere hjem som minister i den nye regjeringen. I følge etterretningsrapportene er bombemannen, som kalles "Dansken", en flyktning som har blitt utvist.

Møtet
Hallgrim har akkurat leid et hus av den norske rederarvingen Estrid Eriksen (Ines Prange), da Frida dukker opp for å prate med ham om noe viktig. Men han har det travelt, og Frida rekker ikke å fortelle ham at hun er gravid før Marie dukker opp for å hente ham. Møtet gir Marie anledning til å bebreide Frida for at hun kom imellom henne og Hallgrim.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krim med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

"Ørnen" har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene. Ved siden av "Krøniken" far krimodysseen "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste internasjonale dramaserie.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av ørnen.

Dansk krimodyssé, sesong 2
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen, David Owe, Bjørn Floberg, mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
Les mer om serien: Les mer


LENKER
  • Les mer