Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. juli 2004 kl 21.10 Kar for sin kilt

Fotball og annet ball

Golly (Alexander Morton t.v.) og Duncan (Hamish Clark) i „Kar for sin kilt
Golly (Alexander Morton t.v.) og Duncan (Hamish Clark) i „Kar for sin kilt". (Foto: BBC)
MacDonald-brødrene går inn for å legge sine uoverensstemmelser bak seg. Både Golly og Duncan tenker på å reise til Glasgow, men av ulike årsaker.

Det er tid for det årlige oppgjøret på fotballbanen mellom Glenbogle og nabobygda Glencampbell. Archie trener laget, og som vanlig frykter de å få stryk.

Pauls aktivitetssenter for ungdom er kommet godt i gang. Da han foreslår å sette inn noen friske krefter fra aktivitetssentret på laget, sier Archie seg enig. Og ikke bare det, han går med på å la Paul ta over som trener.

Gollys datter
Skogvokteren Golly viser seg å ha en voksen datter ingen har hørt om. Først blir Golly overrasket da hun dukker opp på Glenbogle, så enda mer himmelfallen da det viser seg at hun vil bo hos faren. Monn det er fordi hun ikke kommer overens med moren?

Golly blir mer enn forbauset da datteren forteller at hun har et forhold til universitetslæreren sin. Ja, mer enn forbauset – læreren er antagelig på alder med Golly.

Golly vurderer nå om han skal dra til Glasgow for en konfrontasjon med universitetslæreren.

Flagger Duncan ut?
En tur til Glasgow blir det i alle fall for unge Duncan som i noen sesonger har jobbet som altmuligmann på Glenbogle. Nå viser det seg at han i all hemmelighet vil forfølge en karrière i storbyen – på et av Glasgows mest kjente hoteller.

Om serien
Kar for sin kilt er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie: Uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med ville han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert har han avfunnet seg med skjebnen og gjør nå sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle.

En ukjent halvbror av Archie, Paul (Lloyd Owen), er nylig ankommet helt ut av det blå - til mor Mollys (Susan Hampshire) store fortørnelse, fordi han er et resultat av avdøde far MacDonalds sidesprang.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 5)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Susan Hampshire, Alaistair Mackenzie, Dawn Steele, Hamish Clark og Alexander Morton
Les mer:
http://www.bbc.co.uk/scotland/monarch/
http://newtonmore.com/monarch/
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57