Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 lørdag 3. mai 2008 kl 19.03 Eldorado

Eldorado fra belgisk bluesfestival

Bilde: Geir Hovig byr på Eldorado fra Europas største utendørs bluesfestival lørdag 3. mai. (Foto: NRK/Jon-Annar Fordal)
Bilde: Geir Hovig byr på Eldorado fra Europas største utendørs bluesfestival lørdag 3. mai. (Foto: NRK/Jon-Annar Fordal)
- Dette blir både sjelevask og spa for alle blueselskere, sier NRK P1s Geir Hovig som byr på Eldorado fra Europas største utendørs bluesfestival i NRK P1 lørdag 3. mai.

Han lover to spreke radiotimer fra Moulin Blues-festivalen i Belgia. - Til festivalen kommer en rekke av de fremste amerikanske, engelske, nederlandske og belgiske bluesartistene. Mange av dem vil stikke innom og spille eksklusivt for Eldorado og norske radiolyttere denne lørdagskvelden, sier Geir Hovig.

Tusener av blueselskere fra store deler av Europa vil være samlet i den lille byen Ospel i Limburg-provinsen i Belgia den første maihelga. Det er 23. gang Moulin Blues arrangeres og Geir Hovig har selv besøkt festivalen en rekke ganger.

Alle stikker innom- Det er første gangen jeg sender bluesprogrammet mitt, Eldorado, fra festivalen. Vi rigger oss til i et vertshus og "alle" har lovt å stikke innom for å slå av en prat og spille noen strofer for det norske radiopublikumet, sier Geir Hovig.

Han er svært så glad for å kunne tilby denne godbiten til sine mange lyttere. - Dette har jeg drømt om å få til lenge. Endelig klarte vi det. Det skal bli flere slike sendinger fra bluesfestivaler rundt omkring i Europa i tiden framover, lover Geir Hovig.

NRK P1 lørdag 3. mai kl kl 19.03 - 21.00.