Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 10. august 2002 kl 19.10 Fakta på lørdag: Fakta på lørdag: Sekslinger og 18 år

Jentene som sa seks!

Sekslingesjarm – Hannah, Lucy, Ruth, Sarah, Kate og Jennie (18) står fram i en BBC-dokumentar. (Foto: BBC)
Sekslingesjarm – Hannah, Lucy, Ruth, Sarah, Kate og Jennie (18) står fram i en BBC-dokumentar. (Foto: BBC)
Muligheten var én mot 104 billioner, men i 1983 skjedde det likevel – fru Jane Walton nedkom med sekslingene Hannah, Lucy, Ruth, Sarah, Kate og Jennie. Det er de eneste kvinnelige sekslingene i verden, men som BBC-dokumentaren viser, også akk så vanlige tenåringsjenter.

Fra et vitenskapelig synspunkt er Walton-sekslingene unike. Hver for seg er de like typiske som ungdommer flest og gjennomgår de samme kvalene som tenåringer ellers. “En hjertevarm dokumentar” skrev engelsk presse da BBC sendte ”Sekslinger og 18 år”.

Rivalisering
Foreldrene Janet og Graham Walton føler at de for tiden er kastet inn i en virvelstrøm av rivalisering mellom de seks døtrene. Men det er som det skal være med knivingen, mener foreldrene. De har alltid lagt vekt på at jentene skal få vokse opp til å bli selvstendige indvider. For eksempel har de alltid kledd seg ulikt, dyrket hver sine interesser og har forskjellige venner og oppfatninger.

Sekslingetæl
Jenny er Everton-fan, noe som fører til mye diskusjon i en familie som har bodd i Liverpool hele livet. Jenny er den som har det største draget på guttene, og hun drømmer om å få en berømt fotballspiller i garnet, samtidig som hun ønsker å stelle hjemme.

Kate er den alvorlige. Hun har allerede to deltidsjobber og sparer for å reise til India. Når Kate viser seg fra en så initiativrik side, møter søstrene henne iblant med anklager om at hun lider av en overlegenhetskompleks.

Hannah som er den førstefødte, har alltid vært den gløggeste av de seks. Samtidig er Ruth i ferd med å slå henne på målstreken i konkurransen om de beste karakterene på skolen.

Også Sarah er oppslukt av fotball, spesielt Liverpools eget lag. Og i særdeleshet av lagets storscorer Michael Owen. Rommet hennes ser ut som et fotballtempel.

Engelsk dokumentar fra BBC
Originaltittel: The Walton Girls Come of Age
Regi og produksjon: Christine Hall
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Sekslingesjarm – Hannah, Lucy, Ruth, Sarah, Kate og Jennie (18) står fram i en BBC-dokumentar. (Foto: BBC)