Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. august 2009 kl 19.30 Schrödingers katt

Katta tilbake med ny sesong

Hanne Karin Fossum er programleder for Schrödingers katt. (Foto: NRK)
Hanne Karin Fossum er programleder for Schrödingers katt. (Foto: NRK)
Programleder Hanne Karin Fossum er tilbake med siste nytt fra spennende forskning, rykende fersk populærvitenskap og oppsiktsvekkende teknologi.

Schrödingers katt er inne i sitt 20. år på skjermen, og nok en gang kan "Katta" skryte av fullspekket sesongstart med alt innen det nyeste.

Framtidens transportmuligheter
Hovedtema i første program er førerløse transportsystemer. Hvor langt har man kommet i å lage førerløse biler, båter og tog? I København går t-banen uten fører, og på Heathrow flyplass i London har man i mange år hatt førerløs persontransport. I tillegg er vi på sjøen og ser hvordan båttrafikken kan automatiseres.

Katta sender også ferske rapporter fra konferansen CityMobil som arrangeres i Trondheim i uke 35. Her presenteres det nyeste innen automatiserte trafikksystemer som helautomatiserte, skinnegående kjøretøy, biler i definerte korridorer og biomodale kjøretøy som skal sørge for mindre forurensning. Dette er framtidens trafikkmuligheter og vil kanskje være de teknologiske løsningene som skal til for å løse verdens trafikkproblemer.

Om programmet
Redaksjonen i Schrödingers katt har vunnet flere priser for sin formidling av nyheter fra forskning og vitenskap. Det populærvitenskapelige programmet ledes av Hanne Karin Fossum.

Egenprodusert populærvitenskapelig program (2009)
Programleder: Hanne Kari Fossum
Prosjektleder: Eiliv Flakne
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716/ 23 04 40 79
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900