Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. august 2013 kl 20.00 Mat i Norden

Blåskjell og kråkeboller


Maten blir ikke bedre enn når du henter den rett fra havet. Mat i Norden handler denne gangen om fisk - og vi skal til Lofoten.

Kokken Michael Björklund og programleder Sonja Kailassaari reiser til den lille øya Skrova i Lofoten. Skrova kalles "Lofotens Hawaii" og lokker ikke bare fiskeentusiaster, men også profesjonelle fotografer.

Sonja og Michael pakker laks og fisker skrei. Den arktiske torsken dras opp med stor iver. Det arrangeres til og med verdensmesterskap i skreifiske!

Sammen med øyas restauratør Ann-Karin "Anka" Løken Olavsrud, griller de skrei og skreitunge. De får smake på hvalkjøtt, og Sonja blir kastet til sjøs for å dykke etter blåskjell og kråkeboller.

Om programmet
Mat i Norden er en matreise i fire av våre nordiske land, hvor kokken Michael Björklund og programleder Sonja Kailassaari smaker på lokale retter og råvarer, treffer andre matentusiaster og lager mat på de mest eksotiske steder. I hver episode blir også en hemmelig kokk med på matlagingen!

Finsk matserie
Originaltittel: Mat så in i Norden (5:8)
Produsert av: Jokowski Ab for YLE (2012)
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900