Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. november 2009 kl 00.20 Lisa Nilsson og Niels Lan Doky live i Paris

En aften på jazzklubb i Paris

Lisa Nilsson står på scenen på klubben Le Duc des Lombards i Paris med et strålende ensemble. Foto: Naïmage Productions. (Foto: Naïmage Productions)
Lisa Nilsson står på scenen på klubben Le Duc des Lombards i Paris med et strålende ensemble. Foto: Naïmage Productions. (Foto: Naïmage Productions)
Den legendariske klubben Le Duc des Lombards i Paris ønsker velkommen til en eksklusiv jazzkonsert med Lisa Nilsson og Niels Lan Doky Trio.

Lisa Nilsson blir regnet som et ikon innen skandinavisk og europeisk jazz. Niels-Henning Ørsted Pedersen har uttalt at hun er den mest inspirerende sangerinnen han har arbeidet med siden Ella Fitzgerald.

Stjernetrio
Niels Lan Doky’s trio, som kveld akkompagnerer Lisa, består av pianist Niels Lan Doky, bassist Pierre Boussaguet og Albert "Tootie" Heath på trommer. Niels Lan Doky startet karrieren i København som 15-åring, hjulpet frem av jazzlegendene Thad Jones og Ernie Wilkins. I løpet av sin karriere har han gitt ut 26 album.

Frankrikes fineste
Bassisten Pierre Boussaguet er en av de beste jazzmusikerne Frankrike har fostret. Boussaguet har opptrådt over hele verden, med artister som Diana Krall, Milt Jackson, Barbara Hendricks og Elton John.

Levende legende
På trommer har vi Albert "Tootie" Heath, en av jazzens store nålevende legender. Heath begynte sin karriere på 50-tallet, med John Coltrane og Miles Davis. Gjennom hele sin karriere har han stått sammen med de største navnene innen jazzen, blant annet Sonny Rollins, Herbie Hancock, Nina Simone.

Fransk produksjon fra 2008
Live in Paris – Lisa Nilsson & Niels Lan Doky Trio
Produsert av: Naïmage Productions
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: 815 65 900