Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. september 2010 kl 22.25 Migrapolis: Oslo by night

På by’n i "tigerstaden"


Denne uka ser Migrapolis på Oslos uteliv fra tre vinkler. Hvordan er det å være på byen og ikke vite om du kommer inn? Hvordan er det å hjelpe fulle ungdommer å finne veien hjem? Og hva tenker dørvaktene som siler folk i døra?

Når Sarmad Fouad Taiy og Gideon (Giddi) Nsiah skal på by'n med gutta, går de alltid ut med et lite forbehold. Det er ikke alltid de slipper inn. De to kameratene er av afrikansk og egyptisk opprinnelse og mener det er på grunn av utseende at enkelte vakter er skeptiske. Noe de synes er blodig urettferdig.

Reporter Rajan Chelliah ble med de to festløvene en helg på byen for å se hvordan det gikk.

Vaktmester og natteravn
Nikola Sekulic er vaktmester på St. Sunniva skole i Oslo, men i helgene har han en helt annet oppgave. Nikola er en av mange frivillige natteravner som prøver å gjøre Oslos gater litt tryggere om natta. Nikola har 6 års erfaring og sier han registrerer mer vold og flere unge, fulle jenter nå enn da han begynte som natteravn. Ofte består jobben i å få sørpe fulle ungdommer på beina og trygt hjem i en taxi.

Lotten Christiansen har fulgt Nikola på byen.

Dørvakt
Reporter Edin Babic bestemte seg for å prøve ut hvordan det er å stå i døra en travel kveld på byen. Temperaturen i køen foran et utested kan ofte være høy, og det å være den som må avvise folk, er ikke alltid helt lett.

Vi møter Nabeel Ejaz som er 23 år gammel og fra Bærum. Han er vaktsjef på et utested i Oslo og har flere års erfaring som dørvakt. Nabeel har pakistansk bakgrunn og er ikke ukjent med å bli nektet adgang på grunn av utseende. Nettopp derfor er han opptatt av å slippe inn alle som oppfører seg ordentlig og ikke er alt for fulle.

Egenproduksjon fra NRK Østlandssendingen (2010)
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Kontaktadresse for presse: Presse
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900LENKER
  • Hjemmeside