Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 15. april 2008 kl 22.05 Carnivále

Stormfullt

Broder Justin (Clancy Brown) har problemer med menigheten (Foto: Warner Bros)
Broder Justin (Clancy Brown) har problemer med menigheten (Foto: Warner Bros)
Tivoliet er på vei til Babylon, og stopper for å slå seg ned i en øde by i utkanten. Samson, Sofie og Lodz har alle egne planer for kvelden.

Tivolifolket er litt urolige over å besøke Babylon. Etter snakket å dømme, er folk der slett ikke vennlig stemt overfor tivoliet. Stumpy avfeier det hele som rykter.

Besøk av biskopen
I California får Justin besøk av biskop Balthus, mannen som oppdro både Justin og Iris fra de var ganske små. Menigheten er misfornøyd med Justin, og har sendt bud på biskopen. Justin holder fast ved at han har fått et syn fra Gud.

Storm og løse fugler
I byen har Samson funnet et vennlig eksemplar av stedets løse fugler, og Sofie later som om hun er enke for å innynde seg hos en mann på den lokale kafeen. Men plutselig blir de overrasket av en voldsom storm som virvler opp støv i uante mengder.

Lodz og Ben unngår heller ikke stormen, og Lodz blir klar over den spesielle gaven Ben har når han klarer å stanse stormen.

Om serien
I tolv episoder tar "Carnivale" seerne med til 1930-tallets USA, og epoken speiles gjennom et lurvete, omreisende tivoli med bisarre typer. Klær, språk, samtidshendelser og samfunnsproblemer overlater ingen tvil om hvilken tid vi befinner oss i.

Hovedingrediensen i serien er mystikk, men vi blir vitne til magiske hendelser på en jordnær måte.

Omreisende tivoli
Et omreisende tivoli plukker opp rømlingen Ben Hawkins ute i ødemarken. 18-åringen er i ferd med å begrave moren sin, og han er helt alene i verden. Ben er ikke som alle andre, noe moren hans og barndomsvennene fikk erfare.

Et stykke unna, i en liten by, driver broder Justin Crowe en liten, men velstående menighet. Han får et kall fra Gud om å ta inn de fattige sesong-arbeiderne i menigheten, noe som ikke faller i god jord blant de rike menighetsmedlemmene. Etter mye motgang og tragedie begynner broder Justin å tvile på om det virkelig er Gud som har kalt på ham.

Ben og Justin har en uklar forbindelse. En konfrontasjon virker uunngåelig.

Samtidig skjer det mystiske ting både rundt menigheten og blant alle de ansatte i tivoliet.

Programmet er sendt tidligere.


Amerkansk dramaserie (2003)
Originaltittel: "Carnivale"
Episodetittel: "Black Blizzard"
Med Nick Stahl (Ben Hawkins), Clancy Brown (broder Justin Crowe), Clea DuVall (Sofie), Michael J. Anderson (Samson), Patrick Bauchau (Lodz), Carla Gallo (Libby Dreifuss), Debra Christofferson (Lila) og Tim DeKay (Clayton Jones)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no