Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. juni 2005 kl 20.25 Når vi skilles: Alene

Glad alene?

En dansk dokumentarserie tar opp den første tiden etter skilsmissen. I ukens avsnitt handler det om den som valgte å gå – og om ensomheten etterpå.

Det er et år siden Helle ble skilt fra Sten som hun var sammen med i ni år. Det har vært en turbulent tid, men det begynner å gå over nå. Helle bor i dag alene med sønnen Robin, i den samme leiligheten hele familien i sin tid bodde i.

Et nytt singel-liv
Det er først nå Helle er begynt å innrede leiligheten etter egen smak. Helle var ikke ulykkelig i ekteskapet – hun klarte bare ikke å være seg selv.

I programmet forteller hun om hvordan hun fokuserte for meget på at forholdet skulle være en suksess. Dermed endte hun opp med å glemme seg selv.

Hard atskillelse
- Skilsmissen er selvfølgelig noe som smerter. Ekteskapet er gått i stykker, og det finnes ikke noen måte å redde det på. Men jeg er glad for at vi har prøvd alt. At vi ikke har gitt opp så lett, forteller Helle der hun sitter og kikker på bilder fra bryllupet.

Mer om serien
Ved skilsmisse får samliv, sex og familieliv endrede vilkår. En dansk dokumentarserie tar opp et ømtålig tema og går nært inn på en del par som forsøker å takle forandringene. I Danmark regner en at hvert tredje barn i løpet av barndommen opplever at mor og far blir skilt, og landet ligger på skilsmissetoppen i Europa. I serien på seks programmer er det likevel ikke barna som er i fokus, men den enkelte voksne. Hvordan håndterer han og hun krisen, og hvordan kommer de videre i sine liv?

Vi opplever den første tiden etter skilsmissen. Det handler om noen som går, noen som blir forlatt og om noen som skilles i enighet. "Når vi skilles" går nært inn på seks forskjellige mennesker som går skilte veier.

Dansk dokumentarserie i seks deler (2003)
Originaltittel: Når vi skilles – alene (2:6)
Produsert av: Danmarks Radio
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57