Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. juli 2000 kl 20.00 Friidrett: Bislet Games

Friidrett: Bislet Games

NRK1 fredag 28. juli kl 20.00
Friidrett: Bislett Games

Ato Boldon mot Geir Moen

I kveld er det klart for direktesending av det 3. Golden League stevnet, som går av stabelen på Bislett stadion i Oslo. For å trekke folk til tribunene har Bislett- alliansen blant annet skaffet seg toppsprinteren Ato Boldon, som skal løpe både 100 og 200 meter.

Det er de store sprintnavnene som virkelig trekker publikum, og i fjor sjarmerte Ato Boldon fra Trinidad hele det norske folk med sin sympatiske væremåte. Han trivdes så godt i Oslo og på Bislett, at han også i år har sagt ja til å stille til start på de store sprintdistansen 100 og 200 meter.
Boldon møter Norges egen Geir Moen på 200 meter, og Moen har så langt i år gjort det bedre enn han har prestert i sesongene etter EM-gullet i Gøteborg.
- Målet er å tukte gutta i verdenstoppen. Boldon er ikke så god på 200 som 100 meter, så det kan være muligheter, sier Geir Moen til Dagbladet.
Om Boldon er uoppnåelig for Moen, bør han i alle fall konsentrere seg om å slå sin treningskamerat og fjorårets norske sprintkomet John Ertzgaard. De to har dueller på treningen hver dag, og kjenner hverandres løpsmønster t og inn. Det betyr at det kan bli en svært tøff duell dem i mellom også.

Verdensrekord
Marokkaneren Hicham El Guerrouj er ubeseiret på 1500 meter og en egelsk mil (drømmemila) på nesten tre år. Han er mannen Bislett- alliansen håper kan sette årets verdensrekord på stadion. Drømmemila er tradisjonen tro siste øvelse på stevnet, og det beste kommer som kjent ofte til slutt!
Fortsatt er ikke den endelig deltakerlista klar, og det er åpne plasser på 100 meter kvinenr og menn, 100 meter hekk for kvinner og 400 meter hekk for menn, men stjernedueller bør det bli en god del av allerede med dagens deltakerliste.
Trine Hattestad som satte ny verdensrekord i spyd med 68,22 meter, møter russiske Tatjana Shilenko og tyske Tanja Damaske.
I spyd herrer møter tsjekkeren Jan Zelezny engelske Steve Backley.
Vebjørn Rodal kjemper mot verdensrekordholderen på 1000 meter, kenyaneren Noah Ngeny, og kanskje kommer også Wilson kipketer for å løpe 800 meteren.
Marius Bakken møter blant andre kneyanerne Daniel Komen og Paul Tergat på 5000 meter.
I høyde setter vi nordmenn vår lit til Steinar Hoen, som forhåpentligvis er i form til å møte fjorårets verdensmester Vjatseslav Voronin, samt Dalton Grant, Tim Forsyth og Ben Challenger.
I tillegg til disse stjerne får vi også se Maxim Tarasov fra Russland i stavsprang, C.J. Hunter fra Usa i kule, Fiona May fra England, Heike Drechsler faTyskland i lengde og Claudinei da Silva og Francis Obikwelu på 200 meter.

Til å lede seerne gjennom to timer direktesendt friidrett er TV- Sportens friiidrettseksperter Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad.

NRK1 fredag kl 20.00

Egenprodusert internsjonal sending fra NRK TV- Sporten
Kommentatorer: Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18.