Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 7. januar 2002 kl 23.25 Vagn på New Zealand

Vagn på sauesanking

Jack Davis er er saueavler og hundeoppdretter. Han får besøk av Vagn Olsen. (Foto: Jørgen Palmer Christiansen, DR)
Jack Davis er er saueavler og hundeoppdretter. Han får besøk av Vagn Olsen. (Foto: Jørgen Palmer Christiansen, DR)
Vagn har gjort et stopp på Sørøya, hvor årets sauesanking er i gang. Han møter en sauebonde som har lært opp hundene sine til å gjøre jobben.

Lekende lett dirigerer Jack Davis hundene sine med fem forskjellige fløytetoner. Tonene betyr: løp til høyre, til venstre, rett fram, stopp og kom hjem.

Jack bor i Otago sør på New Zealand, og han er nabo med familien McMillan på sauefarmen Mount Pisa. Eiendommen rommer 10.000 hektar og 10.000 sauer. Vagn blir hos familien og får godt innblikk i en tilværelse som er typisk for mange kiwier. New Zealand har nemlig 40 millioner sauer.

Om serien
NRK har tidligere fulgt Vagn Olsen på oppdagelsesferd i den arabiske verden og i båt på kanalene i Europa. Denne gangen farter den reiselystne dansken rundt New Zealand i en gammel skranglekasse av en bil han har kjøpt for 6000 kroner.

I løpet av åtte programmer besøker han Auckland, Bay of Islands, Gisborne, Dannevirke (som ble grunnlagt i 1870-årene av dansker, nordmenn og svensker), Nelson, Marlborough, Kaikoura, Vestkysten på Sydøyen, Otago og Queenstown.

Vi blir kjent med landets innbyggerne, et uhøytidelig folk som tar imot sine gjester med åpne armer og naturlig og vennlig nysgjerrighet. New Zealands storslåtte og ville natur inviterer til mangeartede opplevelser, og vi skal blant annet jakte på villsvin med pil og bue, svømme med delfiner, grave gull og hoppe i strikk fra 130 meters høyde.

Dansk produksjon
Originalittel: Vagn hos kiwierne
Programleder og reiseleder: Vagn Olsen
Kontaktperson innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilde
1 Jack Davis er er saueavler og hundeoppdretter. Han får besøk av Vagn Olsen. (Foto: Jørgen Palmer Christiansen, DR)

2 En sau for hvert annet minutt, det er tempoet når saueklipperne på New Zealand trår til. (Foto: Jørgen Palmer Christiansen, DR)