Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. desember 2013 kl 20.45 David Suchet og gåten Agatha Christie

Gåten Agatha


Gjennom sin rolle som Poirot kjenner nok David Suchet Agatha Christies historier bedre enn de fleste. I denne dokumentaren går han i fotsporene til suksessforfatteren.

Agatha Christies bøker har solgt i enorme opplag, bare slått av Bibelen og Shakespeare. I denne dokumentaren ønsker David Suchet å bli bedre kjent med den gåtefulle forfatteren, og han og legger ut på en reise gjennom hennes hjemland, Storbrittania.

David besøker plassene der Christie bodde, og stedene som inspirerte henne. Han treffer mennesker som kjente henne og som påvirket henne til å skrive.

Forsvant sporløst
Reisen starter i Devon hvor Agatha Christie vokste opp. Det var en idyllisk barndom som står i sterk kontrast til det hun senere skulle vie sitt liv til: giftmord og intrikate mysterier.

Etterhvert som David graver dypere, finner han likevel mørke sider ved Christies historie. Her er både kjærlighetssorg og svik - og en forsvinning i 1926. Agatha forsvant i elleve dager, men hun fortalte aldri hva som hadde skjedd. Hun tok med seg hemmeligheten i graven da hun døde i 1976.


ITV Global productions 2013
Originaltittel: David Suchet:the mystery Agatha Christie
Presseansvarlig:Sarah Jordanson Fauske tlf: 41506747
TV-seere bes henvende seg til Publikumsservice , tlf: 23 04 70 00