Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 23. mai 2004 kl 20.10 Top Gear - Tut og kjør!

BMW, Ford og Porsche

Denne mannen vet en del om biler. (Foto: BBC)
Denne mannen vet en del om biler. (Foto: BBC)
Detroit er ikke det vakreste stedet på jord. Men får man sjansen til å teste en splitter ny Ford GT, reiser man til og med dit. I tillegg blir det en test av BMWs nye 5-serie og Porsche GT3. Det blir med andre ord høye hastigheter i dette programmet.

Ford er ikke av de sprekeste amerikanske bilprodusentene, men de har hatt en viss suksess med sine GT-modeller. Den siste, GT40, bygger på lesten av tidligere suksesser, og det er blitt en riktig så vellykket bil. Ringreven Jeremy Clarkson har prøvd flere biler enn de fleste, og vi skjønner han er fornøyd når han sier at Ford GT 40 "er håndterbar som en Lotus Elise, lyder som en Honda LSX, er sjokkerende som en Lamborghini Diablo og med hastigheten til en Ferrari 360". Og det beste av alt? Den er priset som en Ford.

Kjedelig BMW
BMW 5-serien var lenge regnet som den beste bilen i sin klasse. Den var god å kjøre og fin å se på. Nå har fabrikken kommet med en ny versjon, og den lever dessverre ikke helt opp til forventningene. Vel har den fått mye duppeditter og ekstrafunksjoner, men sjarmen og det stilige utseende er borte.

Beskjeden Porsche
Si "Porsche 911", og bilfrelste nikker anerkjennende. Nå er Porsche 911 GT3 kommet, og det er med stor spenning Jeremy Clarkson og hans venner tester denne bilen. GT3 kommer uten mange finesser og valgmuligheter. Og motoren sitter fremdeles bakerst og gjør den vanskelig å kjøre. Lever denne versjonen opp til 911s rykte?

Til slutt blir det en ganske spesiell konkurranse, der blant annet et Harrier jagerfly er involvert. Spenn sikkerhetsbeltene!


Innkjøpt serie fra BBC.
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Peter McCann
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)