Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. august 2009 kl 19.30 Millionær i forkledning

Alene på gaten

Millionær i forkledning (6:7): Daniel Smith foran blokken i Elephant and Castle i London. (foto: RDF International)
Millionær i forkledning (6:7): Daniel Smith foran blokken i Elephant and Castle i London. (foto: RDF International)
Det er flaks som utgjør forskjellen mellom en uteligger i London og den forkledte millionæren vi møter denne gangen.

Daniel Smith tjente sin første million pund da han var 22 år gammel. Sju år tidligere droppet han ut av skolen og jobbet sammen med faren for å snu den dårlige utviklingen i møbelfirmaet de eide. Men det krevde sitt. Daniel gikk rett på en smell på grunn av stress og utmattelse. Heldigvis hadde han familien rundt seg og kom seg på beina igjen.

Det gjorde ikke Richard da han gikk på en lignende smell. Han strever med angst og depresjoner og har mistet alt han eide.

Richard er en av dem som Daniel blir kjent med i bydelen Elephant & Castle i London der vår utkledde millionær hjelper husløse rusmisbrukere.

Daniel må revurdere sine egne holdninger til hva som er viktig i livet. –Jeg blir sint når jeg oppdager at systemet ikke fanger opp dem som trenger hjelp, sier han.

I løpet av de ti dagene han er på gaten, finner han også verdige mottakere han kan støtte.

Om serien
I åtte nye avsnitt av "Millionær i forkledning" skal vi på nytt møte millionærer som gir av sin formue til dem som har vært mindre heldige. Dette er tredje runde som sendes i Norge, mens britene er i gang med sin fjerde på Channel 4.

I hver episode møter du en ekte millionær utkledd som en tilfeldig person. Vedkommende menger seg med folk i et fattigslig miljø for å finne ut hvem som skal få tusenvis av pund til å forbedre livet sitt. Millionærene forlater sine familier og komfortable boliger, lever på et minimalt budsjett i kummerlige kår og jobber gratis. De som filmer, utgir seg for å lage en dokumentar. Etter ti dager avslører millionæren seg og gir bort den store gaven.

Denne gangen tar serien for seg gjengkultur, våpenkriminalitet, funksjonshemming og hjemløse i noen av Storbritannias barskeste områder. Og gavene er blitt enda flottere enn i de to tidligere seriene.

Britisk realityserie (2008) (serie 3)
Originaltittel: The Secret Millionaire
Produsert av: Channel 4/RDF
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900LENKER
  • Les mer