Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. april 2004 kl 19.30 Schrödingers katt: Atkinsdietten - mirakel eller vranglære?

Atkinsdietten – virker den?

Dr. Robert Atkins levde fett på folks behov for slanking (foto: NRK)
Dr. Robert Atkins levde fett på folks behov for slanking (foto: NRK)
Renée Zellweger, Geri Halliwell og mange andre stjerner hevder at å spise fett er slankende, men mange forskere rister på hodet av Atkinsdietten. Noen hevder at den rett og slett er livsfarlig. BBC har gransket hva som er fakta, og hva som er nonsens i kveldens Schrödingers spesial.

Da den amerikanske legen Robert Atkins lanserte dietten, ble han beskyldt for å bryte med fundamentale naturlover: "Spiser du mye blir du overvektig." "Fett øker sjansene for kolesterol i blodet som igjen leder til hjerte-karsykdommer."

Atkinsdietten kunne ta livet av deg hevdet de.

Problemet var bare at folk som fulgte legens diett, ble tynnere. En del undersøkelser viste også at folk som fulgte Atkinsdietten fikk bedre kolesterolverdier enn andre. I kveldens sending får du se hvordan dietten virker – men av grunner som avdøde Dr. Atkins trolig ikke visste om selv en gang…

Om Schrödingers katt
Det populærvitenskapelige programmet samler over 600 000 seere hver torsdag. Programleder Gry Molvær og redaksjonen har vunnet flere priser for sin formidling av nyheter fra forskning og vitenskap.

Programleder: Gry Molvær
Prosjektleder: Sigrid Gjellan
Presse: Erik Bull , tlf 73881661 mob. 99599760