Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. august 2006 kl 19.45 Hjarte i Afrika

Skadeskutt løve

Surikaten er en søt liten krabat, men den skaper mye ugang når Evan slipper den løs på Rosies rom. (Foto: All3 Media)
Surikaten er en søt liten krabat, men den skaper mye ugang når Evan slipper den løs på Rosies rom. (Foto: All3 Media)
Hjemlengselen tiltar for ungene, men på en litt annen måte enn først planlagt. En skadeskutt løve skaper mye dramatikk og engstelse.

Evan har ingen god dag. Først ødelegger han for Rosie ved å slippe løs noen surikater på rommet hennes, slik at et uerstattelig bilde av moren hennes blir ødelagt. Deretter skremmer han en løve i det Danny skal skyte en bedøvelsespil i henne. Løvinnen stikker skadeskutt avgårde.

Evan får så mye kjeft, først av Rosie og deretter av Danny, at han bestemmer seg for å rømme. Lillesøsteren Olivia blir med.

Danny får dermed hendene fulle med å både lete etter den skadeskutte løvinnen og sine egne barn, som er alene i bushen. På toppen av det hele ødelegger han bilen når den kolliderer med en termitt-tue, og Du Plessis blir skadet.

Om serien
Danny Trevanion (Stephen Tompkinson) er en kjent og velansett veterinær. Han behandler hunder, katter og andre husdyr – en jobb som etter hvert får et rutinepreg. Han er enkemann og far til tenåringen Rosie (Lucy-Jo Hudson).

Danny har nylig giftet seg for andre gang, med tobarnsmoren Sarah (Amanda Holden).

En dag får Danny plutselig en litt mer uvanlig pasient. En ape er illegalt smuglet fra Afrika til England, der den han små sjanser til å få et verdig liv. Veterinæren og hans dyrekjære familie tar en vågal beslutning: De skal reise til Afrika for å returnere apen til dens rette habitat.

Det som begynner som en litt annerledes ferie, utvikler seg snart til en langt større utfordring for den engelske familien.

Innkjøpt dramaserie fra All3 Media (2005)
Originaltittel: Wild at Heart
I de viktigste rollene: Stephen Tompkinson (Danny Trevanion), Amanda Holden (Sarah), Lucy-Jo Hudson (Rosie)
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 77 51/92 01 55 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)