Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. november 2013 kl 22.25 Siste tango i Halifax

Forlovelse og fest


Ungdomskjærestene Celia og Alan har funnet tilbake til hverandre etter 60 år. I lykkerus kjøper de en dyr cabriolet i stedet for forlovelsesringer og inviterer til selskap på gården.

Deres døtre Caroline og Gillian føk rett i tottene på hverandre første gang de traff hverandre. Nå greier de faktisk å be hverandre om unnskyldning. Likevel blir det krangel og bråk på forlovelsesfesten.

Caroline og ektemannen John ser ut til å ha blitt funnet tilbake til hverandre. Men når sønnen William kommer med nye avsløringer om farens utroskap, blir det rabalder igjen.

Gillian har på sin side hatt en affære med en 22-åring. Nå er hun livredd for å bli avslørt.

Om serien
"Siste tango i Halifax" er en kritikerrost dramakomedie fra BBC. To av Storbritannias største stjerner, Derek Jacobi og Anne Reid, spiller hovedrollene.

Celia og Alan er begge i 70-årene og har ikke truffet hverandre siden de var ungsomskjærester. Nå gjenopptar de kontakten via internett, og følelsene blusser opp igjen.

Vi møter også Alans datter, Gillian (Nicola Walker), som er enke og har lett for å havne til sengs med feil personer. Den arrogante og ambisiøse Caroline (Sarah Lancashire), Celias datter, har problemer med sin utro ektemann.

Manusforfatter er Sally Wainright, kjent for serier som "Unforgiven" og "Scott & Bailey". Hun skal ha blitt inspirert til å skrive serien av sin mor, som fant lykken med en barndomskjæreste i moden alder.

Serien fikk strålende kritikker og gode seertall både i Storbritannia og USA, og ble tildelt den britiske BAFTA-prisen for beste dramaserie 2012. Innspillingen av sesong 2 startet sommeren 2013.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Last Tango in Halifax
Produksjon: BBC (2012)
I rollene: Derek Jacobi, Anne Reid, Sarah Lancashire, Nicola Walker m.fl.
Presseansvarlig: Helene Amlie, 23 04 77 51
Publikum kan kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00

Se også bilder lagt ut til seriestarten:
Siste tango i Halifax - episode 1


LENKER
  • Siste tango i Halifax - episode 1