Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. mars 2003 kl 21.10 Med hjartet på rette staden

Hannhund i band

Claude Greengrass (Bill Maynard) med spann, uten hannhund i band. (Foto: Yorkshire Television)
Claude Greengrass (Bill Maynard) med spann, uten hannhund i band. (Foto: Yorkshire Television)
Greengrass, den uberegnelige byoriginalen, roter det til på en hundeutstilling. Og landsbypresten i Aidensfield får trøbbel med kone og datter og litt til.

Greengrass er sikker på å håve inn en god slump penger da han får påmeldt naboens puddel til en hundeutstilling, og under forutsetning av at prispengene deles.

Greengrass sin leieboer, den godmodige David, tar bikkja med for å trene den opp ute på heden. Så skjer det som ikke skal skje, David kommer hjem uten puddelen.

Men Greengrass er som vanlig oppfinnsom og entrer utstillingen med sin gamle hund Alfred på slep – for å overtale arrangørene til å la den få puddelens plass på utstillingen?

Synd og skam
Prestefruen kjeder seg på landet, og datteren holder det gående med en hemmelig elsker. Ikke noe ideelt utgangspunkt for presten. Det syndes friskt mot budene, og det virker som prestedatterens liebhaber er flink til å forsyne seg av kirkens verdisaker. Her må en syndsbekjennelse til, og snart er politikonstabel Mike og advokat Jackie koplet inn i saken.

Mer om serien
En ny serie (10) av "Med hjartet på rette staden" sendes ut over vinteren og våren, om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57