Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. desember 2003 kl 19.45 Kappspell

Finale i Kappspell

Programleder Andreas Lunnan
 Foto: Mentz Schulerud jr./NRK
Programleder Andreas Lunnan Foto: Mentz Schulerud jr./NRK
Det er femte gang NRK arrangerer Kappspell som er en uoffisiell kåring av norgesmestertittelen. Programleder Andreas Lunnan lover høy puls og full trøkk både hos musikere og dansere i Storstuggu på Røros. For i kveld skal vinneren kåres!

Det har vært en stor interesse for Kappspell 2003, der i alt 48 gammeldansorkester fra hele landet meldte seg på til konkurransen. Gjennom kvalifisering i NRK P2 gikk ni av de påmeldte orkestrene videre til de tre semifinalene som er sendt på NRK1 i desember.

Vinnerne av hver semifinale er nå klare for kveldens finalespill. Alle orkestrene spiller live i tv-konkurransen, og det er mange hensyn å ta for fagjuryen som består av felespilleren Helene Høye, trekkspilleren Kjell Harald Langhaug og gitaristen Jan Erik Kongshaug.

I tillegg til fagjuryen vil også en folkejury bestående av fire dansepar avgi en felles stemme som tilsvarer en dommerstemme fra fagjuryen.

Den uoffisielle norgesmestertittelen henger høyt blant deltakerne. Kultursjef i NRK, Turid Birkeland, deler ut vinnerprisen fra NRK pålydende 25.000,- kroner.

Programleder. Andreas Lunnan
Presse: Erik Bull, tlf 99599760


LENKER
  • Hjemmeside