Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 5. oktober 2003 kl 21.35 Stereo

Homomote og hip hop

Guri Solberg tar for seg homofisering og hip hop i kveldens Stereo. (Foto: Morten Brun)
Guri Solberg tar for seg homofisering og hip hop i kveldens Stereo. (Foto: Morten Brun)
Homofisering, hip hop-koder og Gothminister står på menyen i kveldens sending. I tillegg får du se vinnerfilmen fra den nordiske filmkonkurransen Videomarathon. Førsteplassen gikk til 27 år gamle Klaus Sandvik, som til vanlig jobber som script i Stereoredaksjonen.

I slutten av september vant Sandvik førstepremien og 100 000 kroner til å lage dokumentarfilm for. Filmkonkurransen Videomarathon, som ble arrangert i København, er den største i sitt slag i Norden. I år gikk den ut på å lage en kortfilm rundt temaet toleranse - og det skulle gjøres i løpet av 24 timer.

Homoromantikk
Mens Neo i filmen "Matrix" danser ballett mens han slåss, danderer David Beckham håret sitt før han går ut på fotballbanen. Hva kan årsaken til denne trenden være? Redaktøren i Blikk, Christian Bjørnæs, mener at mannsidealet blir diktert av homsepornoen.

Hip hop
Musikksjangeren hip hop holder derimot fast ved sitt maskuline image. I kveld skal vi se nærmere på hvilket utstyr rapperne trenger for å sende de riktige signalene. Nøyaktig hva forsøker man å si med hettegensere? Og hvor går grensen for hvor mange gull-lenker man bør ha? Professor i hip hop, Knut Aukrust, er gjest i studio. I tillegg spiller Gothminister live i studio for programleder Guri Solberg og seerne – før de setter kursen mot utlandet.

Om "Stereo"
"Stereo" har i høst fått ny sendedag, nytt studio og ny programleder. Guri Solberg, kjent fra Petre, gir seerne ungt kulturstoff hver søndag.

Egenprodusert kulturmagasin
Programleder: Guri Solberg
Prosjektleder: Line Hødnebø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252