Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 24. juli 2010 kl 20.00 Film: Supervoksen

Dristig voksendåp


Ungdomsfilmen "Supervoksen" forteller på en røff og direkte måte om tre tenåringsjenter som ikke kan bli voksne fort nok, og som utfordrer både egne og andres grenser. Den danske filmen ble en stor publikumssuksess i hjemlandet, og har vunnet en rekke priser.

Rebekka, Claudia og Sofie er femten år og går i første klasse på videregående. Selv om de er konfirmert, merker de daglig at de er i den håpløse alderen mellom barn og voksen. Og når er det egentlig man kan regnes voksen?

Overgangsrituale
En dag de har et skoleprosjekt om overgangsritualer i andre kulturer, får Rebekka en idé. Hvorfor ikke ta saken i egne hender og lage et eget overgangsrituale?

Sammen med venninnene lager hun en "spå" med ulike oppgaver. De fleste av dem har med sex å gjøre. Og når man har gjort alle oppgavene, vil man komme ut som et nytt og mer voksent menneske.

Grenseoverskridende
Jentenes rituale blir innledningen til en opprørsk, hesblesende og vill helg. De tre venninnene utfordres seksuelt og tvinger hverandre til å overskride en rekke grenser.

Men er grenseoverskridende seksuelle opplevelser den beste veien til å lære seg selv å kjenne – og å føle seg voksen?

"Supervoksen" vant Robert-prisen, Danmarks svar på Amanda, for beste barne- og familiefilm i 2007. Den ble også kåret til beste film av ungdomsjuryen ved Kosmorama filmfestival i Trondheim.

Sendt tidligere.

Dansk spillefilm fra 2006
Originaltittel: Supervoksen
Produksjon: Nordisk Film
Regi: Christina Rosendahl.
I hovedrollene: Emma Leth, Cathrine Bjørn og Amalie Lindegård
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no