Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. juni 1999 kl 20.10 Billetten

Billetten (ttv)

NRK1 onsdag 16. juni kl 20.10
Billetten (3:7)

Onkel og niese reisefølge i Billetten

Det blir innen familien når onkel, OL- og verdensmester Knut Knudsen og niesen, den tidligere lederen av Norges naturvernforbund, Heidi Sørensen, stiller på lag i denne tredje utgaven av den sommerlige reisespørreleken \"Billetten\".
Naturverneren fra 90-årene og storsyklisten fra 70-årene, begge med Levanger som fødeby, har stor utferdstrang. Med spørsmål fra programlederen Andreas Lunnan og lommepenger fra dommer Viggo Valle, håper de at geografi- og historiekunnskapene skal bringe dem ut i den store verden.
Det håper også den anerkjente og prisbelønte forfatteren Vigdis Hjort fra Asker, som har kinosjefen i Karmøy, Lasse Pedersen, som makker. Hjort er aktuell i år med \"En erotisk forfatters bekjennelser\" og en legebok for ungdom. Pedersen er en krumtapp i revymiljøet på Karmøy - og tursbussjåfør på si\'.

Om serien
Billetten er en sommerlig fjernsynsversjon av det populære P1 programmet \"Påskelabyrinten\". Med Trondheim som utgangspunkt drar deltakerne i den nye reise-spørreleken ut i verden med lommepenger etter innsats. Målet er en plass i finalen 14. juli, der premien er en weekendbillett i Europa.
Hver onsdag i syv uker framover kan vi følge deltakerne på \"den fornøyelige reisen\".
Programserien er lagt opp med åtte tomannslag med mer eller mindre kjente fjes som konkurrerer etter et cup-system med fire innledende runder og to semifinaler. Vinnerlaget i hver semifinale møtes i studio til et spennende finaleoppgjør. Ved hjelp av bilder, filmklipp og gjenstander skal deltakerne finne fram til reisemål i inn- og utland.
Dommer er selveste sjefen for den tradisjonsrike, radiosuksessen \"Påskelabyrinten\", Viggo Valle. Han deler ut lommepenger på reisen med mer eller mindre raus hånd. Hvor mye deltakerne får å rutte med er avhengig av innsats og den hjelpen de får underveis. Det er Tor Erik Lillehagen og Unni Søbstad med Viggo Valle i spissen som har laget spørsmålene som de reiselystne og kunnskapsrike deltakerne skal besvare på turen.

NRK1 onsdag kl 20.10

Egenprodusert fra NRK Sør- Trøndelag
Programleder: Andreas Lunnan, tlf. 73881200, 90596479
Dommer: Viggo Valle
Prosjektleder: Henning Skjæret
Produksjonsleder: Ma Rosnes
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123